Lezing Anatomie: Wat is fascia?

dinsdag 19 mei 2020 19:30 - 21:30
  • Vanaf €0,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Hogeschool Leiden - Fysiotherapie
Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN
Telefoon 071 5188800
Website www.hsleiden.nl
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 22-3-2020
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw F. van der Pas
Telefoon 0334791109
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Tijdens de lezing zal de meest recente wetenschappelijke informatie aan bod komen over het fascia-systeem. De lezing geeft inzicht in de embryologische ontwikkeling van fascia, aanwezigheid van weefsel continuïteiten, de werking van het fascia systeem in de functionele anatomie en streeft ernaar antwoord te geven op enkele basale vragen op het gebied van fascia.

Doelgroep
Fysiotherapeuten met interesse in de anatomie van fascia en de relatie met de functionele anatomie

Spreker
Uw spreker is Karl Jacobs, een gemotiveerd en getalenteerd anatoom met meer dan 10 jaar ervaring als docent op HBO en universitair niveau. Door zijn achtergrond als fysiotherapeut en anatoom, heeft hij brede kennis op het gebied van functionele anatomie, met in het bijzonder, de anatomie van het houding- en bewegingsapparaat.
Gedreven om studenten en collega’s te inspireren en te ondersteunen in diens academische ontwikkeling, maakt hij met enthousiasme elke lezing uitdagend en inspirerend.
Al jaren is hij gefascineerd door “fascia”, deze fascinatie heeft hij recentelijk omgezet naar meer wetenschappelijk en gedegen onderbouwde kennis over het humane fasciale systeem. Zijn afstudeerscriptie, in het kader van zijn Master of Science opleiding “Functional and Clinical Anatomy” aan de universiteit van Birmingham (Verenigd Koninkrijk), heeft hij hieraan gewijd. In zijn thesis heeft hij in het bijzonder aandacht voor fascia continuïteiten in het menselijk lichaam en diens invloed op bewegen.

Accreditatie
Accreditatie is verleend voor 2 punten voor het vakinhoudelijke deel Algemeen Fysiotherapie.


19.00 uur - Ontvangst en inschrijving

19.30 uur - Start lezing

20.30 uur - Pauze

20.45 uur - Vervolg lezing

21.30 uur - Einde
De leer van de anatomie vormt een fundamenteel onderdeel van de fysiotherapie. Inzichten in de anatomie komen grotendeels voort uit onderzoeken na dissectie (ontleding). Hierdoor is een anatomisch denk-concept ontstaan, waarbij we het lichaam steeds meer zijn gaan zien als een verzameling van losse structuren. Maar klopt dit wel? Wat zijn de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen in de anatomie en wat zijn de consequenties voor de fysiotherapie? Welke vertaalslagen kunnen er al gemaakt worden naar de dagelijkse praktijk?

Mede onder invloed van technologische ontwikkeling laten recente onderzoeken continuïteit van weefsel zien. De losse structuren zijn met elkaar verbonden door middel van het fascia-systeem. Deze fascia verbindt niet alleen, maar heeft ook een belangrijke rol in het houdings- en bewegingsgevoel, pijnwaarneming en metabolisme. Deze inzichten bieden een andere kijk op de functionele anatomie, leiden wellicht tot nieuwe behandelmogelijkheden, maar werpen vooral veel nieuwe vragen op.

Aantal deelnemers:
Het minimum aantal deelnemers is 30 en het maximaal aantal deelnemers is 100.
De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
Voor de eerste 60 studenten van de Hogeschool Leiden is deze scholing GRATIS. Vanaf Student nummer 61 betalen de studenten de KNGF-lid prijs van € 25,00 per persoon.
De kosten voor deelname bedragen € 25,00 voor KNGF-leden en € 50,00 voor niet-leden.


Verhinderd? Voorkom onnodige kosten:
Op al onze bijeenkomsten zijn de KNGF betalingsvoorwaarden van toepassing. Kun je toch niet bij een bijeenkomst zijn, meld je op tijd af en voorkom onnodige kosten. Je betaalt slechts € 12,50 administratiekosten als je je tot 3 weken vóór de bijeenkomst afmeldt. Daarna betaal je het volledige bedrag. Tip: misschien wil een collega jouw plek innemen?


Nieuwe regel binnen de KNGF betalingsvoorwaarden
Heb je je aangemeld voor een ‘gratis’ bijeenkomst en kun je er niet bij zijn? Meld je kosteloos uiterlijk 24 uur vóór de bijeenkomst af. Anders moeten we helaas € 25,00 No-show in rekening brengen voor organisatie-, locatie- en cateringkosten. Begrijpelijk toch? Kijk voor de complete KNGF betalingsvoorwaarden op de website www.mijnkngf.nl.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 0,00
KNGF-lid Compleet€ 25,00
KNGF-lid zonder korting€ 50,00
Standaard prijs€ 50,00
Terug
Stuur een e-mail