KNGF Lezing Grip op zorgwetgeving’

donderdag 11 juni 2020 19:30 - 21:50
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres KNGF hoofdkantoor
Stadsring 159
3817 BA AMERSFOORT
Telefoon 033-467 29 00
Fax 033-467 29 99
E-mail hoofdkantoor@kngf.nl
Website www.kngf.nl
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Groep beroepsgerelateerde scholing
Inschrijven voor 9-6-2020
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw F. van der Pas
Telefoon 0334791109
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Sprekers:
Agatha werkt bij VvAA als gezondheidsrechtjurist voor het onderdeel Juridisch advies en rechtsbijstand. Zij ondersteunt al bijna vijftien jaar zorgverleners juridisch bij klacht- en tuchtrecht en bij onderzoek door de inspectie (IGJ). Over deze onderwerpen verzorgt zij geregeld lezingen, de afgelopen jaren ook veel voor fysiotherapeuten.

Erik van Dam werkt in zijn vijf jaren bij VvAA intensief samen met een groot aantal stakeholders, bijvoorbeeld kennisinstituten, ministeries en beroepsorganisaties (waaronder KNGF). Erik is technisch-bedrijfskundig en sociaalwetenschappelijk opgeleid en altijd werkzaam geweest als ‘interdisciplinair specialist’, afwisselend in inhoudelijke en managementrollen.

Accreditatie:
Accreditatie is aangevraagd

19.00 uur - Ontvangst en inschrijving
19.30 uur - Start Lezing
20.45 uur - Pauze
21.00 uur - Vervolg Lezing
21.45 uur – Einde
Je hoeft als fysiotherapeut natuurlijk geen jurist te zijn, maar kennis van het gezondheidsrecht komt wel van pas. Het biedt je bijvoorbeeld handvatten als het gaat om de kwaliteit van de zorg die je levert. Als je weet dat je aan de wettelijke kwaliteitseisen voldoet, brengt dat rust. Al is het maar om sancties van toezichthouders als de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voor te zijn.
Fysiotherapeuten blijken beperkt op de hoogte, maar willen graag méér weten. Onderzoek van VvAA (2018) laat zien dat 62% het (helemaal) eens is met de stelling ‘Ik heb behoefte aan meer (toegankelijke) informatie over gezondheidsrecht’.

Op die behoefte speelt VvAA in door in samenwerking met het KNGF een praktische lezing ‘Duizelt het jou ook, als het om gezondheidsrecht gaat? te organiseren. Middels een laagdrempelige lezing, waarbij je ook praktische schema’s mee naar huis krijgt.

Zorgwetgeving?
Zorgwetgeving, eigenlijk een ondefinieerbaar breed begrip. Handig om focus aan te brengen dus: we richten ons primair op:

• Zorgwetgeving - het complete overzicht: hoe steek het in elkaar?
• Wkkgz - over klachten en diverse kwaliteitsaspecten
• Wet BIG - over titelbescherming, voorbehouden handelingen en tuchtrecht
• Wgbo - over de juridische kaders van de behandelingsovereenkomst
• Aansprakelijkheid - over schadevergoeding bij verwijtbaar tekortschieten bij de zorgverlening

Accreditatie:
Accreditatie is aangevraagd


Aantal deelnemers:
Het minimum aantal deelnemers is 40 en het maximaal aantal deelnemers is 60.
De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
Voor de eerste 5 KNGF Student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 6 betalen KNGF Studentleden de KNGF-lid prijs van €40,00 p.p.
De kosten voor deelname bedragen € 40,00 voor KNGF-leden en € 80,00 voor niet-leden.

Verhinderd? Voorkom onnodige kosten:
Op al onze bijeenkomsten zijn de KNGF betalingsvoorwaarden van toepassing. Kun je toch niet bij een bijeenkomst zijn, meld je op tijd af en voorkom onnodige kosten. Je betaalt slechts € 12,50 administratiekosten als je je tot 3 weken vóór de bijeenkomst afmeldt. Daarna betaal je het volledige bedrag. Tip: misschien wil een collega jouw plek innemen?

Nieuwe regel binnen de KNGF betalingsvoorwaarden
Heb je je aangemeld voor een ‘gratis’ bijeenkomst en kun je er niet bij zijn? Meld je kosteloos uiterlijk 24 uur vóór de bijeenkomst af. Anders moeten we helaas € 25,00 No-show in rekening brengen voor organisatie-, locatie- en cateringkosten. Begrijpelijk toch? Kijk voor de complete KNGF betalingsvoorwaarden op de website www.mijnkngf.nl.

Parkeermogelijkheden:
Mocht je met de auto komen dan adviseren wij je gratis te parkeren in de garage van het KNGF (mogelijk vanaf 16.45 uur). De parkeergarage bevindt zich onder het gebouw van het KNGF aan de stadsring 159-B, (voorzijde). Je rijdt de parallelweg op en meteen de eerste inrit aan de rechterzijde ga je naar beneden. Toets op cijfer 1 (KNGF) en druk daarna op het belicoon. Hierna krijg je toegang tot de parkeergarage.

S.v.p. parkeren in de vakken en NIET in de vakken van Fysiotherapie SMC.

Wanneer blijkt dat bovenstaande parkeermogelijkheid vol is dan wordt verzocht om je auto te parkeren in de parkeergarage Beestenmarkt, tegen betaling (vanaf de Stadsring naar rechts).
Deze parkeergarage is geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 22.00 uur, op donderdag van 7.30 tot 24.00 uur.
Uitrijden kan 24 uur per dag.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 40,00
KNGF-lid Compleet€ 40,00
KNGF-lid zonder korting€ 80,00
Standaard prijs€ 80,00
InschrijvenInschrijven namens Terug
Stuur een e-mail