NVFVG congres: Leven in Stijl met een verstandelijke beperking

dinsdag 7 april 2020 09:30 - 16:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres De Schakel
Oranjelaan 10
3862 CX NIJKERK GLD
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 1-4-2020
Organisatie
Organisator Nederlandse Vereniging van Fysiotherapeuten voor Verstandeli
Contactpersoon Mevrouw H.C. Cijfer
Telefoon 033 4672900
E-mail h.cijfer@kngf.nl
Website www.nvfvg.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Openbaar vervoer

De Schakel is goed bereikbaar per trein. Het NS Station ligt op slechts 2 minuten lopen van De Schakel. NS Station Nijkerk is te bereiken met de stoptrein vanaf de intercity stations Amersfoort, Utrecht en Zwolle (2 x per uur).


Parkeergelegenheid

Op het terrein van de Schakel kunt u gratis parkeren. Tevens kunt u vrij parkeren in de aangrenzende woonwijk en bij het NS-station (P+R). Let op aan de Oranjelaan (doorgaande weg) kunt u gratis parkeren middels een parkeerschrijf (blauwe zone).

Parkeergarage ‘De Oosterpoort’ is de dichtstbijzijnde overdekte parkeergarage. De ingang is bij de rotonde even voorbij De Schakel.
Het parkeertarief is € 0,80 per uur. Je kunt echter ook een dagkaart tegen een gereduceerd tarief bij De Schakel aanschaffen. Hiervoor betaal je € 4,00.
09.00 Binnenkomst en registratie met koffie en thee

09.30 Opening door de dagvoorzitter, Aleid Laan

09.45 1e plenaire lezing 'Het fitness versus fatness debat: wat is het meest belangrijk voor de gezondheid van mensen met een vb?'Alyt Oppewal

10.35 2e plenaire lezing ‘Insomnie bij mensen met een vb: Sleeping Disabled?’,
Anneke Stevens en Naomi van den Broek

11.25 Pauze

11.45 1e ronde parallelle lezingen

12.45 Ledenvergadering, lunch en wandeling langs beacons (6 startgroepen)

14.15 2e ronde parallelle lezingen

15.15 Pauze

15.30 3e plenaire lezing ‘Vitaliteit; Anders denken over veroudering’, David van Bodegom

16.15 Plenaire afsluiting

16.30 Borrel


Na aanmelding ontvang je, zodra het programma gereed is, een e-mail waarin je je voorkeur voor de parallelle lezingen kunt aangeven.
Meer informatie over de inhoud van het programma vind je op www.nvfvg.nl.

Parallelle lezingen:

1. Hoe stimuleer je gezonde voeding bij mensen met een vb – Manouk van Zanten

2. 'Ins en outs' van poep- en plasproblemen bij mensen met een vb– Anita Gertzen

3. De haalbaarheid van intensieve krachttraining voor mensen met een vb – Stijn Weterings

4. Liijfstijl coaching bij mensen met een vb – Thiro van Zijl

5. Zuid Wester Balans schaal, een fysiotherapeutisch meetinstrument ontwikkeld voor mensen met een matige of ernstige vb – Linda Akkermans, Riet te Winkel-Bolland, Simone Schipper-Stehouwer

6. Motorische activering van mensen met een zeer ernstige en meervoudige beperking: de rol van de fysiotherapeut – Leentje van Alphen


Het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapeuten voor Verstandelijk Gehandicapten, de NVFVG, kondigt hierbij met genoegen haar jaarcongres op 7 april aan met als titel: ‘Leven in Stijl met een verstandelijke beperking’.

Het is steeds meer een ‘hot item’ in onze maatschappij: een goede gezonde leefstijl. Gezond eten, voldoende bewegen, daar begint het mee. Maar er zijn veel meer factoren die van invloed zijn op een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl draagt bij aan een gezonder, langer leven met een grotere kwaliteit van leven. Maar zo eenvoudig als het klinkt is het in de praktijk vaak niet. Laat staan wanneer je een verstandelijke beperking hebt en in meer of mindere mate afhankelijk bent van anderen hoe jij je leven leidt. Onze cliënten zijn voor een (groot) deel afhankelijk van de zorg die ze ontvangen van anderen. Een goede leefstijl begint voor hen dus bij de hulpverlener. En een goede begeleiding begint met voldoende kennis en inzichten op het gebied van gezond leven.

Dit congres gaat uitgebreid in op de rol die de fysiotherapeut kan hebben in het begeleiden en adviseren van een gezonde leefstijl. Naast de invloed en de mogelijkheden van bewegen op een goede leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking willen we tijdens het congres fysiotherapeuten breder informeren. Onderwerpen die de revue gaan passeren zijn onder andere obesitas, slaapproblematiek, fitheid en invloed van voeding. Daarnaast kan kennisgemaakt worden met leuke trainingsprogramma’s speciaal ontwikkeld voor cliënten met een verstandelijke beperking.

Met vriendelijke groet,
Bestuur NVFVG

Erik Gielen, Lotte Enkelaar, Janneke Lagendijk en Adze Slijp
Voor dit congres wordt accreditatie aangevraagd voor het KRF NL basisregister Algemeen Fysiotherapeut én het KRF NL deelregister Kinderfysiotherapeut.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
BI-lid€ 75,00
Standaard prijs€ 150,00
InschrijvenInschrijven namens Terug
Stuur een e-mail