Lezing Frozen Shoulder

woensdag 1 april 2020 19:30 - 21:30
  • Vanaf €0,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Atlas Hotels
Groene Kruisweg 11
3202 ST SPIJKENISSE
Telefoon 0181-659944
E-mail spijkenisse@atlashotels.nl
Website www.atlashotels.nl
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 12-3-2020
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw J. de Jong
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Doel
Het doel van deze lezing is om u aan de hand van recente wetenschappelijke inzichten aan te zetten tot het kritisch evalueren van uw eigen klinisch handelen bij clienten met een diagnose ‘Frozen Shoulder’.

Doelgroep
Deze lezing is bestemd voor fysiotherapeuten en studenten fysiotherapie en is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.

Spreker
Norman D’hondt is als docent/onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Bewegingsstudies van de HU University of Applied Sciences Utrecht en is PhD-kandidaat binnen Amsterdam Movement Sciences aan de VU Amsterdam. Hij verricht onderzoek naar hoe personen hun beweeggedrag adapteren onder invloed van schouderpijn. Daarnaast is hij als consulterend clinicus werkzaam binnen de HU-IBS Schouder Schouderkliniek’, gehuisvest in Bergman Clinics te Naarden.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend met 2 punten voor het KRF NL basisregister Algemeen Fysiotherapeut en/of Vrij deel.

De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden. Voor de eerste 10 KNGF Student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 11 betalen KNGF Studentleden de KNGF-lid prijs van € 25,00 p.p. De kosten voor deelname bedragen € 25,00 voor KNGF-leden en € 50,00 voor niet-leden. Het minimale aantal deelnemers is vastgesteld op 40. Maximaal aantal deelnemers is 100.


Verhinderd? Voorkom onnodige kosten:
Op al onze bijeenkomsten zijn de KNGF betalingsvoorwaarden van toepassing. Kun je toch niet bij een bijeenkomst zijn, meld je op tijd af en voorkom onnodige kosten. Je betaalt slechts € 12,50 administratiekosten als je je tot 3 weken vóór de bijeenkomst afmeldt. Daarna betaal je het volledige bedrag. Tip: misschien wil een collega jouw plek innemen?

Nieuwe regel binnen de KNGF betalingsvoorwaarden
Heb je je aangemeld voor een ‘gratis’ bijeenkomst en kun je er niet bij zijn? Meld je kosteloos uiterlijk 24 uur vóór de bijeenkomst af. Anders moeten we helaas € 25,00 No-show in rekening brengen voor organisatie-, locatie- en cateringkosten. Begrijpelijk toch? Kijk voor de complete KNGF betalingsvoorwaarden op de website www.mijnkngf.nl.
19.00 uur - Ontvangst en inschrijving
19.30 uur - Start scholing
20.30 uur - pauze
20.45 uur - Vervolg scholing
21.30 uur - Einde
Je moet regelmatig rekken naar alle bewegingsrichtingen om het gewrichtskapsel langer te maken!
“Veel bewegen en oefenen is essentieel om verdere bewegingsbeperking van het gewrichtskapsel tegen te gaan”,
“No pain? No gain!”
“Immobiliseren leidt tot een Frozen Shoulder! Daarom is het belangrijk om postoperatief snel te starten met mobilisaties om een Frozen Shoulder te voorkomen”

Zomaar wat willekeurige opvattingen die de ronde doen over de Frozen Shoulder waarmee we een deel van ons klinisch handelen legitimeren. Maar, kloppen ze eigenlijk wel? Of begeven we ons misschien toch op glad ijs…?

Over de Frozen Shoulder is relatief veel onbekend. Legio verhalen doen de ronde waardoor het beeld er niet duidelijker op wordt. In deze lezing zullen we aan de hand van inzichten uit wetenschappelijke studies en de kliniek proberen te achterhalen wat feiten en wat fabels zijn rondom dit ziektebeeld en wordt u uitgedaagd om uw eigen klinisch handelen onder de loep te nemen.
Neem als voorbereiding op de lezing even de tijd om naar het volgende filmpje van circa 18 minuten op youtube te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=NnZB6dq-Wms.
Comedian Ricky Gervais is hierin te gast bij talkshowhost David Letterman.
Wat valt u zoal op aan het gedrag van zowel de gast als de talkshowhost? (denk daarbij bijvoorbeeld aan het taalgebruik, de diagnostiek-in1-oogopslag, de oefen-instructies, beweringen over therapie effecten etc.) Beschouw dit vervolgens in het licht van uw eigen klinische praktijk. Welke elementen vind u waardevol en welke niet? En waarom?'

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 0,00
KNGF-lid Compleet€ 25,00
KNGF-lid zonder korting€ 50,00
Standaard prijs€ 50,00
Terug
Stuur een e-mail