KNGF Fysiotherapie bij Oncologie, Een update van de evidence

maandag 25 mei 2020 19:30 - 21:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ AMSTERDAM
Telefoon 020-5669111
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 25-5-2020
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw J. de Jong
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Tijdens deze lezing zal er aan de hand van de (nieuwste) kennis uit de wetenschappelijke literatuur, gekeken worden naar welke interventies er zijn binnen de fysiotherapie voor oncologie patiënten en welke goed uitvoerbaar zijn door de algemeen fysiotherapeut.
Hierbij wordt een koppeling gemaakt naar de internationale "roundtable conference", fitt factoren en de ontwikkeling in de afgelopen 2 jaar ten aanzien van interventies.

Docent: Dr. Martijn M. Stuiver, klinisch epidemioloog Antoni van Leeuwenhoek, lector Functioneel Herstel? bij Kanker, Hogeschool van Amsterdam, en universitair docent Evidence Based Practice in Healthcare, Amsterdam UMC (locatie AMC).

Welke kennis/vaardigheden heeft een algemeen fysiotherapeut nodig voor het behandelen van een oncologische patiënt.

Doelgroep: Algemeen fysiotherapeuten

Accreditatie:
Accreditatie is gehonoreerd met 2 punten voor het register Algemeen fysiotherapeut of het kwaliteitsdeel.
19.00 uur inloop met een kopje koffie - thee
19.30 uur start lezing
20.30 uur pauze
20.45 uur vervolg lezing
21.30 uur einde lezing
In Nederland zijn er op dit moment ruim 800.000 mensen die in de afgelopen 20 jaar de diagnose kanker hebben gehad, waarvan bijna de helft in de afgelopen 5 jaar. Elk jaar wordt de diagnose kanker ruim 100.000 keer gesteld. Een groot deel van deze mensen heeft te kampen met problemen die raken aan het bewegend functioneren, zoals vermoeidheid, een afgenomen fitheid, (risico op) lymfoedeem en bewegingsbeperkingen.

Algemeen Fysiotherapeuten kunnen een rol spelen in de ondersteunende zorg en revalidatie bij kanker. Afhankelijk van de aard en ernst van de problematiek is hiervoor de hulp van een gespecialiseerde Fysiotherapeut gewenst. Beweeginterventies spelen een centrale rol in de revalidatie bij kanker, en langzaam maar zeker krijgen we steeds meer inzicht in wat werkt voor wie, en welke mechanismen daaraan ten grondslag liggen.

Recent heeft de Americal College of Sports Medicine, met ondersteuning van een groot aantal organisaties, waaronder KNGF en NVFL, een internationale "roundtable conference" georganiseerd om deze evidence samen te vatten. In deze lezing zal, op basis van de resultaten van de uitkomsten van de ACSM roundtable en op basis van ander recent onderzoek, de evidentie worden toegelicht voor fysiotherapie binnen de oncologie, met een nadruk op beweeginterventies. De lezing is gericht op alle fysiotherapeuten die regelmatig werken met patiënten met kanker, of die hierin geïnteresseerd zijn.



Aantal deelnemers:
Het minimum aantal deelnemers is 50 en het maximaal aantal deelnemers is 100.
De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
Voor de eerste 10 KNGF Student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 11 betalen KNGF Studentleden de KNGF-lid prijs van € 25,00 p.p.
De kosten voor deelname bedragen € 25,00 voor KNGF-leden en € 50,00 voor niet-leden. Het minimale aantal deelnemers is vastgesteld op 50. Maximaal aantal deelnemers is 100.

Verhinderd? Voorkom onnodige kosten:
Op al onze bijeenkomsten zijn de KNGF betalingsvoorwaarden van toepassing. Kun je toch niet bij een bijeenkomst zijn, meld je op tijd af en voorkom onnodige kosten. Je betaalt slechts € 12,50 administratiekosten als je je tot 3 weken vóór de bijeenkomst afmeldt. Daarna betaal je het volledige bedrag. Tip: misschien wil een collega jouw plek innemen?

Nieuwe regel binnen de KNGF betalingsvoorwaarden
Heb je je aangemeld voor een ‘gratis’ bijeenkomst en kun je er niet bij zijn? Meld je kosteloos uiterlijk 24 uur vóór de bijeenkomst af. Anders moeten we helaas € 25,00 No-show in rekening brengen voor organisatie-, locatie- en cateringkosten. Begrijpelijk toch? Kijk hier voor alle KNGF betalingsvoorwaarden.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 25,00
KNGF-lid Compleet€ 25,00
KNGF-lid zonder korting€ 50,00
Standaard prijs€ 50,00
InschrijvenInschrijven namens Terug
Stuur een e-mail