NFP Congres 2020

vrijdag 20 maart 2020 09:00 - zaterdag 21 maart 2020 17:00
  • Vanaf €475,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Fletcher Landgoedhotel Holthurnsche Hof
Zevenheuvelenweg 48 A
6571 CK BERG EN DAL
Telefoon 024-6841744
E-mail info@landgoedhotelbergendal.nl
Website www.landgoedhotelbergendal.nl/nl/
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 1-3-2020
Organisatie
Organisator Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychos
Contactpersoon Mevrouw H.C. Cijfer
Telefoon 033 4672900
E-mail h.cijfer@kngf.nl
Website nfp.kngf.nl/
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Locatie

Locatie Holthurnsche Hof
Zevenheuvelenweg 48
6571 CK Berg en Dal
T: 024 - 684 1744

Hoe kan ik blijven overnachten?

In de Holthurnsche Hof is slechts beperkte overnachtingsmogelijkheid. Deze kun je aangeven tijdens de online registratie. Tot 20 februari is er een gegarandeerde plek in het hotel, na deze datum op basis van beschikbaar. Tijdens de online registratie heb je de keuze uit een 1 of 2-persoonskamer. Geef bij de laatste variant op met wie je deze kamer wilt delen.

Prijzen hotelkamers (per persoon):
1-persoonskamer: €80
2-persoonskamer: €40
Programma vrijdag 20 maart

9.00 uur Ontvangst

09.30 uur Opening organisatie

09.45 uur Plenaire lezing Tessa Roseboom

11.15 uur Pauze

11.45 uur Workshop ronde 1

13.00 uur Lunchbuffet

14.00 uur Workshop ronde 1

15.15 uur Pauze

15.45 uur Plenaire afsluiting Riet Fiddelaers - Jaspers

17.00 uur Einde programma

17.30 uur Diner

19.00 uur Inloop ALV

19.15 uur Algemene Ledenvergadering NFP

20.30 uur Einde ALV en avondprogramma


Programma zaterdag 21 maart

+/-7.00 uur Ontbijt

7.45-8.30 Facultatief: samen de dag beginnen met lichaamswerk en chi kung oefeningen o.l.v. Nathalie Mulders

09.15 uur Opening organisatie

09.30 uur Plenaire lezing Lammert Kamphuis

11.00 uur Pauze

11.30 uur Workshop ronde 1

12.45 uur Lunchbuffet

13.45 uur Workshop ronde 2

15.00 uur Pauze

15.30 uur Plenaire workshop Adelka Vendl

16.30 uur Afsluiting Congres 2019

17.00 uur Einde programma

Meer informatie over de workshops: https://nfp.kngf.nl/NFP+Congres
In het weekend van 20 en 21 maart 2020 kun je je tijdens het NFP Congres verdiepen in de ‘de Levensboom’.

De levensboom staat symbool voor het leven zelf en voor het door‘groeien’ van alle levensfasen. Met de wortels staat de boom in de aarde en met de takken reikt deze naar de hemel, naar onze ideeënwereld. Een verbinding van lichaam en geest.

In de voorbereidende fase hebben wij steeds gebruik gemaakt van de bovenstaande metafoor. Op deze wijze hebben we via workshops en lezingen invulling en aandacht willen geven aan diverse levensfasen.

De eerste dag van het congres geven we ruimte aan de start in het leven en de groei naar volwassenheid en de tweede dag laten we via lezingen en workshops diverse levensfasen de revue passeren.

Een mensenleven verandert voortdurend. Verlangens, mogelijkheden, geluk perspectieven en tijdsbeleving moeten in iedere fase als het ware opnieuw worden uitgevonden. In iedere periode worstel je op een specifieke manier met de eindigheid en tegelijk oneindigheid van wat er mogelijk is. Iedere generatie heeft zo zijn eigen kenmerken en uitdagingen. Maar met enig overleg is dat geen eenzaam avontuur. De levensboom vertegenwoordigt als het ware de levensfasen die we allemaal doorlopen.

De sprekers van de plenaire lezingen leggen het fundament voor een weergaloos leven:

Tessa Roseboom is hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is medisch bioloog en gefascineerd door het concept dat factoren tijdens de vroege ontwikkeling de latere gezondheid beïnvloeden. Haar onderzoek naar de gezondheid van mensen die in de Hongerwinter werden geboren is inmiddels wereldberoemd. Het heeft laten zien dat de voeding van moeders tijdens de zwangerschap de latere gezondheid van haar kinderen beïnvloedt. In 2010 publiceerde ze samen met Ronald van de Krol het boek ‘Babies van de Hongerwinter, de onvermoede erfenis van ondervoeding’ (uitgeverij Augustus). De kennis uit het Hongerwinter onderzoek vertaalt ze in de praktijk door o.a. onderzoek te doen naar effecten van preconceptie leefstijl interventies, geassisteerde voortplantingstechnieken, behandelingen van zwangerschapscomplicaties zoals hyperemesis gravidarum en de gevolgen daarvan van moeder en kind. Ze leidt een multidisciplinair onderzoeksteam in het Amsterdam UMC. Over het belang van een goede start schreef ze in 2018 het boek ‘De eerste 1000 dagen, het fundamentele belang van een goede start vanuit biologisch, medisch en maatschappelijk perspectief’ (De Tijdstroom, 2018), waarvan ze het eerste exemplaar overhandigde aan minister de Jonge. Ze is lid van de landelijke coalitie Kansrijke Start, en adviseert (inter)nationale organisaties over beleid en onderzoek met betrekking tot een goede start. Het ultieme doel van haar werk is bij te dragen aan een goede start voor elk kind en daarmee de gezondheid van toekomstige generaties verbeteren.

Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies en was een van de oprichters van de post-HBO-opleiding Land van Rouw. Ze is gespecialiseerd in hechtingsproblemen en (traumatische) verliessituaties. Ze is hoofddocent van de Mastercourse ‘Systemisch werken met (traumatisch) verlies’, heeft een supervisiepraktijk en is auteur van vele boeken waaronder ‘Met mijn ziel onder de arm’, ‘De poort van mijn hart’ en (samen met Sabine Noten) ‘Herbergen van verlies’.

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”
Meer informatie: www.lammertkamphuis.nl

De workshops
Workshop Innerlijke Reis – Yvonne Weeseman 
Workshop De taal van het kinderlichaam – Carla van Wensen 
Workshop Jongeren met SOLK in de eerstelijnszorg, een uitdaging? – Evelien Swiers 
Workshop De fontein, vind je plek – Els van Steijn 
Workshop Zelfgevoel van dertigers – Mark de Jonge 
Workshop Werken en de overgang leid dat maar eens in goede banen – Marja Beumer & Alette Mulder 
Workshop Intimiteit en seks door de levensfasen heen – Nienke Dekkinga 
Workshop Rouw en OLK beter verstaan door de traumadriehoek – Angelieke Stikkel 
Workshop Provocatieve begeleiding; trek de ezel eens aan de staart – Adelka Vendl 
Het NFP congres wordt georganiseerd in samenwerking met de VvOCM.

Psychosomatisch oefentherapeuten zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via de online registratie. Heb je nog geen relatienummer van het KNGF maak dan eerst een account aan bij www.mijnkngf.nl. Psychosomatisch oefentherapeuten, die lid van van de VvOCM, krijgen € 50,- korting op de niet-lid NFP prijs. Dit wordt achteraf gecrediteerd. Stuur na aanmelding een e-mail naar nfp@kngf.nl o.v.v. deelname NFP congres als PSOT, naam en relatienummer KNGF.

Accreditatie: het 2-daagse congres is geaccrediteerd voor 12 punten in het KRF NL register Psychosomomatisch fysiotherapeut en het basisregister (Algemeen fysiotherapeut.
Accreditatie wordt aangevraagd voor PSOT.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
BI-lid€ 475,00
Standaard prijs€ 525,00
Terug
Stuur een e-mail