Motorisch leren in de neurorevalidatie; van theorie naar praktijk

dinsdag 22 september 2020 19:30 - 21:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Fletcher Hotel Trivium
Trivium 72
4873 LP ETTEN-LEUR
Telefoon 076 - 5010041
E-mail info@fletcherhoteltrivium.nl
Website www.fletcherhoteltrivium.nl
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 21-9-2020
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw F. van der Pas
Telefoon 0334791109
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.mijnkngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Tijdens deze lezing krijg je inzicht in recente inzichten (evidence-based en practiced-based) op gebied van motorisch leren in de neurorevalidatie. De focus zal liggen op de doelgroep mensen na beroerte, maar ook andere neurologische aandoeningen (bijv. niet-aangeboren hersenletsel, Parkinson) kunnen aan bod komen.

Doelgroep:
De lezing is gericht op Algemeen fysiotherapeuten en geriatriefysiotherapeuten.

Accreditatie:
Accreditatie is gehonoreerd met 2 punten voor het register Algemeen fysiotherapeut of het kwaliteitsdeel.

Aantal deelnemers:
Het minimum aantal deelnemers is 30 en het maximaal aantal deelnemers is 60.
De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
Voor de eerste 5 KNGF Student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 6 betalen KNGF Studentleden de KNGF-lid prijs van € 40,00 p.p.
De kosten voor deelname bedragen € 40,00 voor KNGF-leden en € 80,00 voor niet-leden.

Verhinderd? Voorkom onnodige kosten:
Op al onze bijeenkomsten zijn de KNGF betalingsvoorwaarden van toepassing. Kun je toch niet bij een bijeenkomst zijn, meld je op tijd af en voorkom onnodige kosten. Je betaalt slechts € 12,50 administratiekosten als je je tot 3 weken vóór de bijeenkomst afmeldt. Daarna betaal je het volledige bedrag. Tip: misschien wil een collega jouw plek innemen?

Nieuwe regel binnen de KNGF betalingsvoorwaarden
Heb je je aangemeld voor een ‘gratis’ bijeenkomst en kun je er niet bij zijn? Meld je kosteloos uiterlijk 24 uur vóór de bijeenkomst af. Anders moeten we helaas € 25,00 No-show in rekening brengen voor organisatie-, locatie- en cateringkosten. Begrijpelijk toch? Kijk voor de complete KNGF betalingsvoorwaarden op de website www.mijnkngf.nl.
19.00 uur ontvangst en inschrijving
19.30 uur start lezing
20.30 uur korte pauze
21.30 uur afsluiting en einde lezing
Mensen met een neurologische aandoening moeten bewegingen en motorische vaardigheden vaak opnieuw of op een andere manier leren. Fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals kunnen verbale, gedetailleerde uitleg geven (expliciet leren), of patiënten meer onbewust (impliciet) laten ervaren hoe ze beter kunnen bewegen. Dit kan door bijvoorbeeld een analogie (‘Doe alsof’-opdracht) of een uitdagende omgeving te gebruiken. In deze presentatie worden verschillende opties om motorisch leren te ondersteunen gepresenteerd aan de hand van een raamwerk. Het uitgangspunt vormt de indeling in meer impliciete (onbewuste) en meer expliciete (bewuste) vormen van motorisch leren. Theoretische onderbouwing, resultaten uit onderzoek, maar vooral ook praktische voorbeelden komen hierbij aan bod. De deelnemers worden uitgedaagd de kennis direct toe te passen aan de hand van casussen uit de praktijk.

Onderwerpen die besproken worden
- Wat is motorisch leren?
- Verloop van het motorische leerproces (traditionele theorie en meer recente inzichten)
- Wat is impliciet en expliciet motorisch leren?
- Een raamwerk voor motorisch leren met verschillende motorische leerstrategieën, wetenschappelijke inzichten en praktische voorbeelden
- Factoren die het motorische leerproces (mogelijk) beïnvloeden

Doel
Na de lezing heb je kennis over verschillende motorische leerstrategieën en heb je concrete ideeën over hoe je deze kunt toepassen in de praktijk.
Sprekers
Dr. Melanie Kleynen (fysiotherapeut en docent-onderzoeker van de academie fysiotherapie bij Zuyd Hogeschool) en dr. Susy Braun (fysiotherapeut en lector van het lectoraat Voeding, Leefstijl en Bewegen van Zuyd Hogeschool en Research Fellow bij Universiteit Maastricht) hebben de afgelopen 15 jaar de neurorevalidatie in de praktijk gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek en de vertaalslag van nieuwe inzichten naar het onderwijs. Beide zijn gepromoveerd op het gebied van motorisch leren in de neurorevalidatie, waarbij Melanie Kleynen in 2019 de WCF proefschriftprijs heeft mogen ontvangen voor haar promotieonderzoek naar impliciet en expliciet motorisch leren bij mensen na een beroerte.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 40,00
KNGF-lid Compleet€ 40,00
KNGF-lid zonder korting€ 80,00
Standaard prijs€ 80,00
InschrijvenInschrijven namens Terug
Stuur een e-mail