Symposium Beweegziekenhuizen Noordwest Nederland

donderdag 3 oktober 2019 17:00 - 20:45
  • Vanaf €0,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres OLVG West
Jan Tooropstraat 164
1061 AE AMSTERDAM
Telefoon 020-5108911
Website www.olvg.nl/
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 2-10-2019
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw L.D. Nanlohy
E-mail Hometeam@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Doelgroep:
Primair ziekenhuisfysiotherapeuten; daarnaast is het zeker interessant én leerzaam voor samenwerkende disciplines en 1e lijn fysiotherapeuten die samenwerken met ziekenhuizen.

Doel:
Vanuit de NVZF wordt de cursus beweegziekenhuizen voor ziekenhuisfysiotherapeuten georganiseerd. Deze scholing is gericht op implementatie van beweeginterventies en verandering van gedrag tav bewegen tijdens een ziekenhuisopname te bewerkstelligen. Er is meer behoefte vanuit de NVZF en KNGF om meer bekendheid te geven aan de ontwikkeling van beweegzorg in ziekenhuizen door ziekenhuisfysiotherapeuten. Daarnaast om voor de verschillende projecten gericht op beweegzorg meer zichtbaarheid te genereren.

Accreditatie:
Voor dit symposium wordt accreditatie aangevraagd.

Speciale aanmelding:
Deelnemende fysiotherapeuten kunnen netwerkpartners/collega’s van andere disciplines meenemen naar dit evenement voor dezelfde prijs als de betreffende fysiotherapeut. Zij betalen dus dezelfde prijs als diegene die hen aandraagt.
Indien de collega niet-fysiotherapeut nog geen relatienummer heeft bij het KNGF, dient hij/zij dit eerst aan te maken via www.kngf.nl . Vervolgens kan de collega niet-fysiotherapeut zich aanmelden via het volgende emailadres: Hometeam@kngf.nl. o.v.v. relatienummer KNGF, voorletters en naam.
Om in aanmerking te komen voor dezelfde prijs als de betreffende fysiotherapeut, dient men de naam en relatienummer van de deelnemende collega fysiotherapeut te vermelden in het e-mailbericht.
Het Hometeam van het KNGF, zal hen vervolgens registreren en aanmelden voor dit symposium. De facturatie hiervoor volgt achteraf.

LET OP: dit tarief geldt alleen als beiden (deelnemende fysiotherapeut en niet-fysiotherapeut) op dit symposium aanwezig zijn.

No-show:
Indien de aangemelde deelnemer afwezig is zonder afmelding, is het KNGF genoodzaakt een No-show tarief te hanteren van € 25,00 p.p.

Actie nieuwe leden NVZF:
Voor NVZF-leden is dit symposium GRATIS!
KNGF leden die vóór het symposium lid worden van de NVZF, krijgen hun deelname bedrag gecrediteerd. Je dient hiervoor jouw bevestiging lidmaatschap NVZF te mailen naar het Hometeam@KNGF.nl .
Ben je nog geen lid van het KNGF?
Meld je dan aan voor het lidmaatschap van het KNGF. Ga voor informatie en aanmelden lidmaatschap naar www.KNGF.nl .

Adres:
OLVG, locatie West (de Kapel)
Jan Tooropstraat 164, 1061 AE Amsterdam-West
Vanaf maandag 1 juli 2019 is OLVG een rookvrij ziekenhuis. Dit betekent dat patiënten, bezoekers en medewerkers, niet meer kunnen roken in en rondom de verschillende locaties van OLVG.

Met het openbaar vervoer
OLVG, locatie West is met het openbaar vervoer als volgt bereikbaar:

tram 13: halte Jan Tooropstraat
metro 50: halte Jan van Galenstraat
metro 51: halte Jan van Galenstraat
trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50)

Met de auto
Met de auto is OLVG, locatie West bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volg je de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier ga je bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. Je kunt jouw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volg je de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier ga je bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. Je kunt jouw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volg je de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volg je richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier ga je bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. Je kunt jouw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volg je de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volg je richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier ga je bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. Je kunt jouw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als je liever zelf jouw route plant, kun je gebruik maken van de routeplanner. Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

Parkeren
Op ons parkeerterrein parkeer je de eerste 15 minuten gratis. Hierna is het tarief € 4,50 per uur. Je kunt bij de betaalautomaten pinnen of betalen met munten en papiergeld, dit laatste tot 20 euro.
Parkeren op het terrein is op eigen risico.

Invaliden
Op vertoon van jouw (eigen) geldige invalide kaart, kun je de parkeerkaart laten afstempelen.
Let op! Er wordt gekeken of de rechtmatige kaarthouder aanwezig is!
17:00 - 17:15 uur Ontvangst & registratie
17:15 - 17:20 uur Welkom & opening door Marleen Scholtens - Amsterdam UMC; locatie AMC
17:20 - 17:55 uur Plenaire lezing 'Beter Bewegen' door Sven Geelen en Boukje Giele - Amsterdam UMC; locatie AMC
17:55 - 18:15 uur 1e Pitch - 'Beweeg je Beter!' door Martijn Duijnhouwer en Marlou Staal-Herrema - Noordwest Ziekenhuisgroep

18:15 - 18.40 uur Broodjes & soep

18:40 - 19:05 uur 2e Plenaire Lezing 'Functieverlies bij ouderen na acute ziekenhuisopname: de Hospital-ADL studie' door Jesse Aarden - Amsterdam UMC; locatie AMC

19.05 - 19:25 uur 2e Pitch - 'Beweegcultuur' door Andrew Sadik - BovenIJ Ziekenhuis
19.25 - 19.45 uur 3e Pitch - 'Van Ziekte naar Gezondheid' door Ellis Avezaat en Shila Stor - OLVG
19:45 - 20:05 uur 4e Pitch - 'Het gebruik van beweegsensoren in een ziekenhuissetting' door Vincent van Vliet - Amsterdam UMC; locatie VUmc
20:05 - 20:10uur Afsluiting door Marleen Scholtens
20:10 - 20:45 uur Netwerkborrel
Patiënten moeten niet langer automatisch de hele dag in hun ziekenhuisbed liggen, maar zo veel als mogelijk bewegen en zo hun herstel bevorderen. Het beweegziekenhuis is in opkomst.

Patiënten brengen in het ziekenhuis gemiddeld 90% van de dag liggend of zittend door, ondanks dat iedereen het belang ziet van bewegen. Vaak leidt een ziekenhuisopname bij ouderen of mensen met een beperkte lichamelijke conditie tot een sterke fysieke achteruitgang en verminderde zelfredzaamheid.

De ziekenhuispatiënt moet het bed uit. Maar hoe krijg je dat als zorgverlener voor elkaar? Een ziekenhuisopname heeft nadelige gevolgen voor de patiënt, zoals achteruitgang van de lichamelijke conditie, verlies van spiermassa en een hoger risico op complicaties na een operatie. Tijd om hier verandering in te brengen. Wat kan jij als ziekenhuisfysiotherapeut hieraan doen en wat doen andere collega’s ziekenhuisfysiotherapeut hieraan?

Tijdens dit avondsymposium worden er twee plenaire lezingen gegeven over hoe een beweegproject te implementeren in het ziekenhuis en functieverlies bij ouderen na acute ziekenhuisopname.
Vervolgens zullen 6 collega’s ziekenhuisfysiotherapeut hun beweegproject gezamenlijk pitchen.
De pitches worden verzorgd door fysiotherapeuten van:
• BovenIJ ziekenhuis
• OLVG
• VUmc
• Noordwest Ziekenhuisgroep
Sprekers

Opening & sluiting door:
Marleen Scholtens; Marleen is werkzaam als fysiotherapeut, paramedisch leidinggevende in het AMC en sinds 2018 kandidaat bestuurslid bij de NVZF.

1e Plenaire lezing 'Beter Bewegen' door:
- Sven Geelen; Sven is Project uitvoerder & promovendus van het Beter bewegen project en fysiotherapeut AMC.
- Boukje Giele; Boukje is projectleider 'Beter Bewegen', project AMC.

2e Plenaire lezing 'Functieverlies bij ouderen na acute ziekenhuisopname: de Hospital-ADL studie' door:
- Jesse Aarden, Senior docent opleiding Fysiotherapie Hogeschool van Amsterdam en PhD student, afdeling Revalidatie, Amsterdam UMC, locatie AMC

Pitches:
1e pitch - 'Beweeg je Beter!' door Martijn Duijnhouwer en Marlou Staal-Herrema - Noordwest Ziekenhuisgroep
2e pitch - 'Van Ziekte naar Gezondheid' door Ellis Avezaat en Shila Stor- OLVG
3e pitch - 'Beweegcultuur' door Andrew Sadik - BovenIJ Ziekenhuis
4e pitch - 'Het gebruik van beweegsensoren in een ziekenhuissetting' door Vincent van Vliet - Amsterdam UMC; locatie VUmc

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
BI-lid€ 0,00
KNGF-studentlid€ 15,00
KNGF-lid Compleet€ 15,00
KNGF-lid zonder korting€ 25,00
Standaard prijs€ 25,00
Terug
Stuur een e-mail