Symposium Beweegziekenhuizen; transitie van 2e naar de 1e lijn

maandag 23 september 2019 17:30 - 21:00
  • Vanaf €0,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Reinier de Graaf Gasthuis
Reinier de Graafweg 5
2625 AD DELFT
Telefoon 015 260 3060
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 21-9-2019
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw N.J. van Asselt
E-mail hometeam@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Doelgroep:
Ziekenhuis fysiotherapeuten en samenwerkende disciplines.
Eerste lijn fysiotherapeuten die samenwerken met ziekenhuizen zijn ook welkom.

Doel:
Vanuit de NVZF is de cursus beweegziekenhuizen voor fysiotherapeuten georganiseerd.
Hieraan hebben verschillende ziekenhuisfysiotherapeuten deelgenomen om beweeginterventies en/of beweeggedrag te veranderen/implementeren binnen de ziekenhuizen. Vanuit de overige ziekenhuisfysiotherapeuten en de NVZF is er behoefte om meer bekendheid te geven van deze ontwikkelingen.

Accreditatie:
Voor dit symposium wordt voor het kwaliteitsdeel accreditatie aangevraagd.

Speciale aanmelding:
Deelnemende fysiotherapeuten kunnen netwerkpartners/collega’s van andere disciplines meenemen naar dit evenement voor dezelfde prijs als de betreffende fysiotherapeut. Zij betalen dus dezelfde prijs als diegene die hen aandraagt.
Indien de collega niet-fysiotherapeut nog geen relatienummer heeft bij het KNGF, dient hij/zij dit eerst aan te maken via www.kngf.nl . Vervolgens kan de collega niet-fysiotherapeut zich aanmelden via het volgende emailadres: Hometeam@kngf.nl. o.v.v. relatienummer KNGF, voorletters en naam.
Om in aanmerking te komen voor dezelfde prijs als de betreffende fysiotherapeut, dient men de naam en relatienummer van de deelnemende collega fysiotherapeut te vermelden in het e-mailbericht.
Het Hometeam van het KNGF, zal hen vervolgens registreren en aanmelden voor dit symposium. De facturatie hiervoor volgt achteraf.

Let op: dit tarief geldt alleen als beiden (deelnemende fysiotherapeut en niet-fysiotherapeut) op dit symposium aanwezig zijn.

Actie nieuwe leden NVZF:
Voor NVZF-leden is dit symposium GRATIS!
KNGF leden die vóór het symposium lid worden van de NVZF, krijgen hun deelname bedrag gecrediteerd. Je dient hiervoor jouw bevestiging lidmaatschap NVZF te mailen naar het Hometeam@KNGF.nl .
Ben je nog geen lid van het KNGF? Meld je dan aan voor het lidmaatschap van het KNGF. Ga voor informatie en aanmelden lidmaatschapnaar www.kngf.nl

Adres:
Reinier de Graafweg 5
2625 AD Delft

Bereikbaarheid OV:

Bus
Halte Reinier de Graaf Gasthuis, nabij de hoofdingang
Lijn 32 (Delft - Naaldwijk)
Lijn 37 (Delfgauw - Den Haag)
Lijn 62 (Delft - Delft)

Halte Hoornsweg, Den Hoorn, 8 minuten loopafstand.
Lijn 38 (Delft - Maassluis West)

Tram
Halte Diepenbrockstraat, 10 minuten loopafstand
Lijn 1 (Delft Tanthof - Scheveningen Noorderstrand)
Programma:

17:30 - 18:00 Inloop met soep en brood
18:00 - 18:15 Opening door RDGG dagvoorzitter Maarten van der Elst
18:15 - 18:45 Plenaire lezing 1 - 'Beweegzorg in relatie tot kwetsbare ouderen' - Max Franken
18:45 - 19:30 Plenaire lezing 2 - 'Omgeving in beweging’ - Jaap Dronkers
19:30 - 19:45 Koffiepauze
19:45 - 20:30 Korte pitches van ziekenhuizen met hen beweegproduct van o.a.:
Pitch 1 - Samira Hityahubessy en Gerard Oosterling - 'Het Beweegbord als Rode draad'
Pitch 2 - Nathan Traas -'Samen bewegen met Fylm'
Pitch 3 - Danielle Conijn (LUMC) - 'Flitz' pitchen.
20:30 - 21:00 Afsluiting met drankje
Het beweegziekenhuis is in opkomst. Patiënten moeten zoveel mogelijk bewegen en zo hun herstel bevorderen. De rol van de afdeling fysiotherapie en die van de ziekenhuisfysiotherapeut verandert mee met deze ontwikkeling. Ook is een transitie van de tweede naar de eerste lijn steeds duidelijker zichtbaar. Wat wordt de rol van de ziekenhuisfysiotherapeut in het beweegziekenhuis? En hoe ziet de transitie eruit?

Het KNGF organiseert samen met de NVZF en het Reinier de Graaf Gasthuis op maandag 23 september in Delft het symposium 'Beweegziekenhuizen; transitie van 2e naar de 1e lijn'.

Klinisch geriater Max Franken vertelt deze avond over beweegzorg in relatie tot kwetsbare ouderen. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam en aan het Radboud Universiteit Nijmegen.
Jaap Dronkers, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper doet onderzoek naar de fysieke fitheid en zelfredzaamheid van een patiënt die voor een opname naar het ziekenhuis komt. Dronkers gaat in zijn lezing ‘Omgeving in beweging’ in op de huidige transitie van een puur medisch naar een meer functioneel georiënteerde gezondheidszorg.

Ook vertellen drie fysiotherapeuten hoe zij het ‘beweegziekenhuis’ vorm hebben gegeven:
• 'Het Beweegbord als Rode draad' door Samira Hityahubessy en Gerard Oosterling
• 'Samen bewegen met Fylm' door Nathan Traas
• 'Flitz' pitchen' door Danielle Conijn (LUMC)

De avond start om 17:30 uur.
We zorgen voor soep en broodjes.
Sprekers:
Jaap Dronkers is fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Hij doet onderzoek naar de fysieke fitheid en zelfredzaamheid van een patiënt die voor een opname naar het ziekenhuis komt. Een relevant onderwerp voor de patiënt omdat een ziekenhuisopname een grote impact heeft op zijn fysieke fitheid maar omgekeerd de patiënt via zijn fysieke fitheid invloed heeft op het verloop en de duur van de ziekenhuisopname. Het is ook het onderwerp van het proefschrift ‘Preoperative physical fitness in older patients’ waarop hij in 2013 is gepromoveerd. Zijn onderzoek past goed bij de huidige transitie van een puur medisch naar een meer functioneel georiënteerde gezondheidszorg. Hij voert dit uit in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en binnen het lectoraat Innovatie van beweegzorg van de Hogeschool Utrecht.

Drs. Max Franken is klinisch geriater en is verbonden aan Reinier de Graaf sinds 2018. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam en aan het Radboud Universiteit Nijmegen
ZIjn aandachtsgebieden zijn opleiding en voorlichting, dementie, ondersteuning van ouderen met technische hulpmiddelen zoals sensors en apps, geriatrische aspecten van de ziekte van Parkinson, kwetsbare psychiatrische patiënten.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
BI-lid€ 0,00
KNGF-lid Compleet€ 25,00
KNGF-lid zonder korting€ 35,00
Standaard prijs€ 35,00
Terug
Stuur een e-mail