Lezing Up-to-date behandeling bij voorste-kruisbandletsel

woensdag 9 oktober 2019 19:30 - 21:30
  • Vanaf €25,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Dominicanen Klooster Zwolle
Assendorperstraat 29
8012 DE ZWOLLE
Telefoon 038-4254408
E-mail zalenverhuur@kloosterzwolle.nl
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 8-10-2019
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw E.F. van Campen-Lucas
Telefoon 0334791109
E-mail www.mijnkngf.nl
Website scholing@kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Tijdens deze lezing krijg je inzicht in de recente wetenschappelijke inzichten en best-practices van de behandeling van voorste-kruisbandletsel. Hiervoor zullen de KNGF Evidence Statements ‘Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie’ en ‘Acuut knieletsel’ en de recent opgeleverde NOV-richtlijn ‘Voorste kruisbandletsel’ als basis worden gebruikt.

Doelgroep
Deze lezing is bestemd voor Algemeen fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, studenten fysiotherapie en is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
Voor de eerste 10 KNGF student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 11 betalen KNGF studentleden de KNGF-lid prijs van € 25,00 p.p.

Sprekers
dr. Rob Janssen (orthopedisch chirurg-opleider Máxima Medisch Centrum) en dr. Nicky van Melick (sportfysiotherapeute Knie Expertise Centrum Eindhoven) zijn beide gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met knieletsel, voorste-kruisbandletsel in het bijzonder. Daarnaast zijn beiden actief als wetenschappelijk onderzoeker naar het herstel en de revalidatie bij voorste-kruisbandletsel. Dr. Nicky van Melick is daarnaast auteur van de KNGF Evidence Statements ‘Revalidatie na voorste kruisbandconstructie’ en 'Acuut knieletsel’.

Accreditatie
Accreditatie (2 punten) is toegekend voor het register Algemeen fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut.

19.00 uur - Ontvangst en inschrijving
19.30 uur - Start Lezing
20.30 uur - Pauze
20.45 uur - Vervolg Lezing
21.30 uur - Einde
In deze multidisciplinaire lezing zullen we aan de hand van praktische voorbeelden uw (wetenschappelijke) kennis vergroten en duidelijke handvaten geven voor de dagelijkse praktijk. We benadrukken de rol en relevantie van fysiotherapie in zowel conservatief als operatief beleid bij voorste-kruisbandletsel. Naast postoperatieve revalidatie, gaan we ook meer in op het belang van preoperatieve fysiotherapie en hoe je als fysiotherapeut hierin een rol kunt spelen, en pakken. We belichten behandeling bij voorste-kruisbandletsel vanuit het perspectief van de fysiotherapeut en de orthopedisch chirurg en op basis van de KNGF Evidence Statements Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie en Acuut knieletsel en de recent opgeleverde NOV-richtlijn Voorste kruisbandletsel.

Inhoud
“Moet ik geopereerd worden of kan ik zonder voorste kruisband sporten?”
“Wanneer kan ik geopereerd worden?”
“Waarom moet ik langer met krukken lopen dan mijn teamgenoot?”
“Wanneer kan ik weer sporten?”
“Wat kan de fysiotherapeut voor mij betekenen, met of zonder operatie?”
Zomaar een aantal vragen die een patiënt met voorste-kruisbandletsel aan u als fysiotherapeut kan stellen. Hoe fijn is het als u antwoord kan geven op deze vragen, en waar mogelijk ook nog onderbouwd met de nieuwste wetenschappelijke inzichten?

Doel
Het doel van deze lezing is om u aan de hand van recente wetenschappelijke inzichten en best-practice aan te zetten tot het kritisch evalueren van uw eigen handelen bij cliënten met voorste-kruisbandletsel.


Achtergrondliteratuur (te raadplegen ter voorbereiding):
KNGF Evidence Statements (te raadplegen via https://www.kngf.nl/kennisplatform/evidence-statements)
• Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie
• Acuut knieletsel
NOV richtlijn voorste kruisbandletsel (te raadplegen via https://richtlijnendatabase.nl/richtlijn/voorste_kruisbandletsel/startpagina.html)

Kosten lezing
De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
Voor de eerste 10 KNGF Student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 11 betalen KNGF Studentleden de KNGF-lid prijs van € 25,00 p.p.
De kosten voor deelname bedragen € 25,00 bij een KNGF Compleet lidmaatschap en € 50,00 voor overige leden en niet-leden. Het minimale aantal deelnemers is vastgesteld op 40. Maximaal aantal deelnemers is 10.

Parkeren en openbaar vervoer
Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein van het klooster: Assendorperdijk 4. Let op: dit is een ander adres!
Indien de parkeerplaats vol is, kunt u parkeren bij de omliggende parkeerterreinen van de Jumbo aan de Karnebeekstraat en de Turfmarkt (max. 500 meter lopen). Tot 20.00 uur betaald parkeren.
Komt u met het openbaar vervoer dan is het 12 minuten lopen vanaf het station Zwolle en 3 minuten lopen vanaf meerdere bushaltes.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 25,00
KNGF-lid Compleet€ 25,00
KNGF-lid zonder korting€ 50,00
Standaard prijs€ 50,00
Terug
Stuur een e-mail