Lezing Rondje Elleboog

woensdag 20 november 2019 19:30 - 21:45
  • Vanaf €25,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Resort Bad Boekelo
Oude Deldenerweg 203
7548 PM ENSCHEDE
Telefoon 053 428 3005
Fax 053 428 30 35
E-mail receptie@badboekelo.nl
Website sheetz.nl/contact.html
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 19-11-2019
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw J. de Jong
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Aan het einde van de lezing bent u bekend met de diverse (meest voorkomende) klachten die voorkomen bij de elleboog en hoe u deze klachten kunt herkennen en differentiëren.

Doelgroep
Deze bijeenkomst is bestemd voor alle fysiotherapeuten.

Spreker:
Jelle Heisen MSc is sinds 2006 fysiotherapeut. Hij heeft zelf op nationaal niveau atletiek (400 meter) bedreven en benadert het vak van fysiotherapeut met dezelfde topsportmentaliteit. Zijn ervaring ligt met name in de begeleiding van topsporters en othopedische patiënten.
Jelle werkt op dit moment in zijn praktijk Movamento en bij Movement Academy. Naast deze activiteiten heeft hij samen met orthopedisch chirurg Dr Eygendaal ‘Stichting Elleboogkliniek.nl’ opgericht. Dit is een samenwerkingsverband tussen fysiotherapie en orthopedie. In het bijzonder richt Jelle zich op het ellebooggewricht. De uitdaging ligt in het feit dat dit een klein gewricht is die veelal tot grote beperkingen leidt. Daarnaast is het in de medische wereld een onbegrepen gewricht. Het doel van de stichting is om de kwaliteit van de orthopedische en fysiotherapeutische behandeling van deze klachten te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door een goede communicatie tussen de professionals, het ontwikkelen van behandelrichtlijnen en de organisatie van een jaarlijks terugkerend symposium.


Accreditatie;
Voor deze bijeenkomst worden er 2 punten accreditatie toegekend voor het vakinhoudelijke deel register Algemeen fysiotherapeut.
19.00 uur inloop met koffie/thee
19.30 uur start lezing
20.30 uur pauze
20.45 uur vervolg lezing
21.45 uur einde lezing
De elleboog is een klein gewricht, maar bij een blessure vaak een groot probleem! Je gebruikt je elleboog namelijk de hele dag bij iedere beweging. Een tenniselleboog kunnen de meeste fysio’s diagnostiseren. Alhoewel, zit je wel altijd goed? Weet je dan hoe je dit kunt differentiëren van een synovial fringe of chondropathie van het art. humero-radialis? Wellicht worden er veel klachten onterecht gediagnostiseerd als een tenniselleboog…
Naast deze klachten aan de laterale zijde van de elleboog kennen we nog veel meer klachten aan de elleboog. In de lezing ‘Rondje Elleboog’ zullen we ingaan op de klachten die (het meest) voorkomen en bespreken hoe deze klachten te onderzoeken zijn.

De beste behandeling begint met de beste start. Dit is de reden dat het herkennen van elleboogklachten en het differentiëren van diverse pathologieën essentieel is voor een goed behandelresultaat.

In deze lezing zal besproken worden wat de anatomie van de elleboog is. Daarnaast zullen bij de meest voorkomende pathologieën besproken worden wat de pathofysiologie is. Dit doen we door een ronde om de elleboog te maken. We zullen bespreken hoe deze klachten te herkennen zijn op basis van de anamnese en het fysiotherapeutisch onderzoek. Vanuit de fysiotherapeutische diagnose zullen we vaststellen welke interventies het meest evident zijn.
Er wordt verder ingegaan op de behandeling van Tenniselleboog en Stijve elleboog.

Aan het einde van de lezing bent u bekend met de diverse (meest voorkomende) klachten die voorkomen bij de elleboog en hoe u deze klachten kunt herkennen en differentiëren.
Aantal deelnemers
Het minimum aantal deelnemers is 40 en het maximaal aantal deelnemers is 100.

De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
Voor de eerste 10 KNGF Student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 11 betalen KNGF Studentleden de KNGF-lid prijs van € 25,00 p.p.
De kosten voor deelname bedragen € 25,00 voor KNGF-leden en € 50,00 voor niet-leden.

De hand-out word achteraf per mail verstuurd.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 25,00
KNGF-lid Compleet€ 25,00
Standaard prijs€ 50,00
KNGF-lid zonder korting€ 50,00
Terug
Stuur een e-mail