Klinimetrie binnen de geriatrie

dinsdag 19 maart 2019 19:00 - 21:00
  • Vanaf €10,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres De Hooge Woning
Voorweg 109
2716 NH ZOETERMEER
Telefoon 079-3218023
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 18-3-2019
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw N.J. van Asselt
E-mail Hometeam@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Kosten
Accreditatie
Voor deze lezing zijn 2 accreditatiepunten toegekend aan de registers Algemeen fysiotherapeut en Geriatriefysiotherapeut.

Parkeren
U kunt op het terrein gratis parkeren.


19:00 ontvangst met koffie/thee
19:30 Lezing Floor De Backer, Msc Geriatriefysiotherapeut.
20:30 Pauze
20:45 Discussieronde: Belang van klinimetrie binnen de geriatriefysiotherapie in het kader van fysiotherapeutische samenwerking
21:15 Einde met borrel
Iedere fysiotherapiepraktijk ziet regelmatig ouderen. Vaak kunnen de bijbehorende klachten goed behandeld worden door de algemeen fysiotherapeut.
Maar er zijn aandoeningen of doelgroepen binnen de oudere patiëntencategorie waar specifieke kennis en kunde van de geriatriefysiotherapeut nodig is. Dit kan liggen op het adequaat kunnen diagnosticeren aan de hand van de klinimetrie die binnen het scala van de geriatriefysiotherapeut aanwezig is. Hiermee kunnen behandeldoelstellingen specifieker opgesteld worden en kan er gerichter geëvalueerd worden.
Dit vergt wel een goede samenwerking tussen de algemeen fysiotherapeut en geriatrie fysiotherapeut. Maar op welk vlak ligt de expertise, en is dit niet al aanwezig bij de algemeen fysiotherapeut? Hoe zorg je voor een optimale samenwerking? Is klinimetrie wel een middel om dit te bevorderen?

In het eerste deel van de avond zal Floor De Backer, geriatriefysiotherapeut bij Respect zorggroep, u vertellen over de nieuwe uitgave van de UNCO-MOB 2.1. Dit is een meetinstrumenten set ten behoeve van de oudere patiënt. Het nieuwe van deze uitgave is dat de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker is aangepast. Hiermee wordt de toepasbaarheid voor de fysiotherapeut makkelijker. De diversiteit aan meetinstrumenten die gebruikt worden en de manier van scoren wordt soms mede gestuurd door de klinische blik van de fysiotherapeut daarom is, naast het toepassen van meetinstrumenten, het ook belangrijk om hierover afspraken te maken. Dit zal tijdens het praktijk onderdeel van de presentatie aan bod komen.

Het tweede deel van de avond gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over samenwerking tussen de geriatriefysiotherapeut en de algemeen fysiotherapeut.
Vanuit verschillende rollen zullen problemen in kaart worden gebracht die samenwerking in de weg kunnen staan.

Wij hopen dat u na deze discussie beter in staat bent om samenwerking tussen de specialistische en algemeen fysiotherapeut op te zetten.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
BI-lid€ 10,00
KNGF-studentlid€ 10,00
KNGF-lid Compleet€ 25,00
KNGF-lid zonder korting€ 35,00
Standaard prijs€ 75,00
Terug
Stuur een e-mail