Shit Happens

vrijdag 29 maart 2019 08:30 - 17:00
  • Vanaf €125,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres NBC congrescentrum Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438 LC NIEUWEGEIN
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 25-3-2019
Organisatie
Organisator Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblema
Contactpersoon De heer S.M. Wezenberg
E-mail NVFB@kngf.nl
Website nvfb.kngf.nl/
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Kosten
Accreditatie: Er zijn 6 punten toegekend voor het register Algemeen Fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut en of Kwaliteitsdeel.

Kosten SV-lid €125,- (Early birds SV leden €100,- tussen 23-01-2019 t/m 11-02-2019)
Geen lid €250,-

Inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Heeft u nog geen account en wachtwoord, ga dan naar https://www.mijnkngf.nl/Account/Register en registreer u.

Zodra u een account heeft aangemaakt, kunt u zich als niet-lid van de NVFB voor het Congres inschrijven.

Routebeschrijving

NBC Nieuwegein, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

1. Vanuit Jaarbeursplein Utrecht neemt u de sneltram naar Nieuwegein – Zuid of IJsselstein. Deze vertrekken iedere 7 minuten.
2. Na ongeveer 15 minuten stapt u uit bij halte Zuilenstein.
3. U steekt direct de weg over en het NBC Congrescentrum ligt dan recht voor u. De markante oranje toren kunt u niet missen.

Bereikbaarheid met de auto

Vanuit Amsterdam (A2)
Op het verkeersplein Ouderijn volgt u de borden richting Arnhem. (A12) U neemt de afslag Nieuwegein (Afslag 16). Onderaan deze afslag gaat u rechtsaf de AC Verhoefweg op. Bij het tweede verkeerslicht linksaf (na de Shell, afslag ‘Blokhoeve – Zuid/Huis de Geer/Noorderveld’). Bij het eerste verkeerslicht linksaf en het NBC ligt dan recht voor u.

Vanuit ’s Hertogenbosch (A2)
U neemt afslag Nieuwegein/IJsselstein/Schoonhoven (Afslag 9). Bovenaan de afslag bij het verkeerslicht gaat u rechtsaf. Vervolgens gaat u bij het tweede verkeerslicht linksaf de AC Verhoefweg op. Bij het derde verkeerslicht gaat u rechtsaf (afslag ‘Blokhoeve – Zuid/Huis de Geer/Noorderveld’). Bij het eerste verkeerslicht linksaf en het NBC ligt dan recht voor u.

Vanuit Den Haag (A12)
Neem afslag Nieuwegein (Afslag 16). Onderaan deze afslag gaat u rechtsaf de AC Verhoefweg op. Bij het tweede verkeerslicht linksaf (na de Shell, afslag ‘Blokhoeve –Zuid/Huis de Geer/Noorderveld’). Bij het eerste verkeerslicht linksaf en het NBC ligt dan recht voor u.

Vanuit Arnhem/ Hilversum/ Amersfoort
U neemt bij het knooppunt Lunetten, de A12 richting Nieuwegein (rechts aanhouden). U passeert het Amsterdam Rijnkanaal. Vervolgens neemt u afslag Nieuwegein (Afslag 16). Onderaan de afslag gaat u bij het verkeerslicht rechtsaf de AC Verhoefweg op. Bij het tweede verkeerslicht linksaf. (na de Shell, afslag “Blokhoeve –Zuid/Huis de Geer/Noorderveld”) Bij het eerste verkeerslicht linksaf en het NBC ligt dan recht voor u.

Gratis parkeren met eigen vervoer
Het NBC is strategisch gelegen nabij de A2, A12 en A27 in het hart van Nederland. Het NBC beschikt over 1.200 gratis parkeerplaatsen en 2 E-Laad punten.
Programma Voorjaarscongres NVFB
Vrijdag 29 maart 2019
NBC Nieuwegein

‘Shit happens..’

08.30 uur Inschrijving geopend

09.15 uur Opening door onze dagvoorzitter Gerrit Heijkoop.

09.30 uur Iva Bicanic. Klinisch psycholoog en bewegingswetenschapper. Seksueel geweld.

10.10 uur Jojanneke van Summeren. PhD Student UMCG. BOKI onderzoek (Behandeling van Obstipatie bij Kinderen).

10.50 uur Pauze /Bezoek exposanten

11.20 uur Ben Witteman. MDL-arts. Voeding bij ziekte; belangrijker dan je denkt!

12.00 uur Margareth Sanderse. Continentieverpleegkundige. Anale irrigatiesystemen.

12.40 uur Lunch /bezoek exposanten

13.30 uur Aisa Lafour. Buikdanseres. Buikdansworkshop.

14.10 uur Alexandra Vermandel. Coördinator Klein Bekken Kliniek, Bekkenfysiotherapeut. Multi disciplinary approach of an OASI patient.

14.50 uur Pauze/ Bezoek exposanten

15.20 uur Ellen Laan. Nederlands hoogleraar seksuologie en psycholoog. De bekkenbodem als spiegel van de ziel: consequenties voor meten en behandelen.

16.00 uur Marianne Leenders. Anesthesioloog. Innervatie bekkengebied en behandelmogelijkheden.

16.40 uur Einde met een borrel en een hapje.
Binnen ons vak denk je bij deze titel al heel gauw aan defecatieklachten. Een deel van de dag zal ook in het teken staan van dit onderwerp. Er komt bijvoorbeeld een continentieverpleegkundige ons bijscholen over de verschillende systemen die gebruikt worden bij anale irrigatie. En wat kan een anesthesioloog eigenlijk betekenen bij (pijn)klachten in het anorectale gebied?

Op onderzoeksgebied zijn er ook weer nieuwtjes te vermelden, bijvoorbeeld omtrent het BOKI-onderzoek (Behandeling van Obstipatie bij Kinderen). In het Universitair Medisch Centrum Groningen is door de afdeling Huisartsgeneeskunde – samen met een aantal huisartsen – onderzoek gedaan naar de behandeling van obstipatie bij kinderen. Voorlichting, voedingsadvies, toilettraining en laxeren zijn op dit moment aanbevolen bij kinderen (4 tot 18 jaar) met functionele obstipatie. In dit onderzoek (een randomized controlled trial) wordt het effect van kinderbekkenfysiotherapie toegevoegd aan de standaardbehandeling van de huisarts of kinderarts, vergeleken met de standaardbehandeling alleen.

Als bekkenfysiotherapeut zien we, behalve defecatieklachten, natuurlijk nog veel meer aan de bekkenbodem gerelateerde problemen. Deze kunnen geleidelijk ontstaan, maar ook bijvoorbeeld na een partus of operatie. Helaas komt het ook voor dat mensen klachten ontwikkelen na ongewenste intimiteiten of seksueel geweld. Iva Bicanic, werkzaam als klinisch psycholoog en hoofd van het
Landelijk Psychotraumacentrum voor kinderen en jongeren in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, zal ons komen vertellen over wat seksueel geweld met slachtoffers doet.

We kunnen ook alvast verklappen dat er na de lunch een leuke en actieve workshop gepland is; eentje om het hoofd leeg te maken en het lijf los te schudden…
Kortom, het belooft weer een interessante dag te worden, waar wij als congrescommissie erg naar uit kijken.

Via de website, app en de Facebookpagina van de NVFB houden we jullie graag up to date over het congres.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
BI-lid€ 125,00
Standaard prijs€ 250,00
Terug
Stuur een e-mail