Lezing Frozen Shoulder

donderdag 14 maart 2019 19:30 - 21:45
  • Vanaf €0,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres KNGF hoofdkantoor
Stadsring 159
3817 BA AMERSFOORT
Telefoon 033-467 29 00
Fax 033-467 29 99
E-mail hoofdkantoor@kngf.nl
Website www.kngf.nl
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 7-3-2019
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw J. de Jong
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Doel
Het doel van deze lezing is om u aan de hand van recente wetenschappelijke inzichten aan te zetten tot het kritisch evalueren van uw eigen klinisch handelen bij clienten met een diagnose ‘Frozen Shoulder’.

Doelgroep
Deze lezing is bestemd voor fysiotherapeuten en studenten fysiotherapie en is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.

Spreker
Norman D’hondt is als docent/onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Bewegingsstudies van de HU University of Applied Sciences Utrecht en is PhD-kandidaat binnen Amsterdam Movement Sciences aan de VU Amsterdam. Hij verricht onderzoek naar hoe personen hun beweeggedrag adapteren onder invloed van schouderpijn. Daarnaast is hij als consulterend clinicus werkzaam binnen de HU-IBS Schouder Schouderkliniek’, gehuisvest in Bergman Clinics te Naarden.

Accreditatie
Accreditatie (2 punten) worden toegekend voor het register Algemeen fysiotherapeut.
Op de voorbereiding ontvangt u geen accreditatie punten.


Parkeermogelijkheden:
Mocht u met de auto komen dan adviseren wij u gratis te parkeren in de garage van het KNGF. De parkeergarage bevindt zich onder het gebouw van het KNGF aan de stadsring 159-B, (voorzijde). U rijdt de parallelweg op en meteen de eerste inrit aan de rechterzijde gaat u naar beneden en direct de 1e slagboom. Druk op het knopje van het KNGF en druk daarna op het knopje van de bel. U krijgt toegang tot de parkeergarage.

Wanneer blijkt dat bovenstaande parkeermogelijkheid vol is dan wordt u verzocht uw auto te parkeren in de parkeergarage Beestenmarkt, tegen betaling.
U kunt parkeren in parkeergarage Beestenmarkt (vanaf de Stadsring naar rechts), geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 22.00 uur, op donderdag van 7.30 tot 24.00 uur.
Uitrijden kan 24 uur per dag.

19.00 uur - Ontvangst en inschrijving
19.30 uur - Start scholing
20.30 uur - Pauze
20.45 uur - Vervolg scholing
21.45 uur - Einde
Je moet regelmatig rekken naar alle bewegingsrichtingen om het gewrichtskapsel langer te maken!”
“Veel bewegen en oefenen is essentieel om verdere bewegingsbeperking van het gewrichtskapsel tegen te gaan”,
“No pain? No gain!”
“Immobiliseren leidt tot een Frozen Shoulder! Daarom is het belangrijk om postoperatief snel te starten met mobilisaties om een Frozen Shoulder te voorkomen”

Zomaar wat willekeurige opvattingen die de ronde doen over de Frozen Shoulder waarmee we een deel van ons klinisch handelen legitimeren. Maar, kloppen ze eigenlijk wel? Of begeven we ons misschien toch op glad ijs…?

Over de Frozen Shoulder is relatief veel onbekend. Legio verhalen doen de ronde waardoor het beeld er niet duidelijker op wordt. In deze lezing zullen we aan de hand van inzichten uit wetenschappelijke studies en de kliniek proberen te achterhalen wat feiten en wat fabels zijn rondom dit ziektebeeld en wordt u uitgedaagd om uw eigen klinisch handelen onder de loep te nemen.
Neem als voorbereiding op de lezing even de tijd om naar het volgende filmpje van circa 18 minuten op youtube te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=NnZB6dq-Wms.
Comedian Ricky Gervais is hierin te gast bij talkshowhost David Letterman.
Wat valt u zoal op aan het gedrag van zowel de gast als de talkshowhost? (denk daarbij bijvoorbeeld aan het taalgebruik, de diagnostiek-in1-oogopslag, de oefen-instructies, beweringen over therapie effecten etc.) Beschouw dit vervolgens in het licht van uw eigen klinische praktijk. Welke elementen vind u waardevol en welke niet? En waarom?'


De scholing is toegankelijk voor KNGF-leden en niet-leden.
Voor de eerste 10 KNGF Student-leden, is deze scholing GRATIS. Vanaf KNGF Student-lid nr. 11 betalen KNGF Studentleden de KNGF-lid prijs van € 25,00 p.p.
De kosten voor deelname bedragen € 25,00 voor KNGF-leden en € 50,00 voor niet-leden. Het minimale aantal deelnemers is vastgesteld op 40. Maximaal aantal deelnemers is 60.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 0,00
KNGF-lid Compleet€ 25,00
Standaard prijs€ 50,00
KNGF-lid zonder korting€ 50,00
Terug
Stuur een e-mail