Training DCDDaily en DCDDaily-Q

donderdag 28 juni 2018 19:00 - 22:00
  • Vanaf €60,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres De Uithoek, Beatrixoord
Dilgtweg 5
9751 ND HAREN GN
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 27-6-2018
Organisatie
Organisator Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie, NVFK
Contactpersoon De heer S.M. Wezenberg
E-mail nvfk@kngf.nl
Website nvfk.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Er kunnen maximaal 30 deelnemers deelnemen aan de studieavond en vol=vol.

Accreditatie voor kinderfysiotherapeuten is toegekend voor 3 punten.

Locatiegegevens:

Locatie: De Uithoek in Beatrixoord, Dilgtweg 5, 9751 ND Haren
Datum : Donderdag 28 juni 2018
Tijd: 19:00 – 22.00 uur (inloop en registratie van 18:30 uur)
Docenten: Berdien Moraal, PhD en Ingrid van Bommel MSPT.

Kosten:
NVFK-leden 60 euro,
KNGF-leden: 75 euro
niet-leden: 100 euro

Bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer
AUTO
Vanuit Groningen:
U neemt de Verlengde Hereweg richting Haren. Na de gemeentegrens met Haren heet deze weg Rijksstraatweg. Al vrij snel ziet u het bord ‘UMCGBeatrixoord’. U gaat linksaf de Dilgtweg in. Na ongeveer 200 meter ziet u aan uw rechterhand een groot blauw bord met daarop: Dilgtweg 5, Universitair Medisch Centrum Groningen, Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord.

Vanuit Assen:
Op de A 28 neemt u de afslag Haren/Paterswolde. Onderaan het viaduct neemt u op de rotonde de tweede afslag richting Haren. Op de twee volgende rotondes volgt u het bord ‘UMCG-Beatrixoord’. U bevindt zich nu op de Rijksstraatweg, deze volgt u tot de richtingaanwijzer u verwijst naar ‘UMCG-Beatrixoord’. U gaat rechtsaf de Dilgtweg in. Na ongeveer 200 meter ziet u aan uw rechterhand een groot blauw bord met daarop: Dilgtweg 5, Universitair Medisch Centrum Groningen, Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord.

Parkeren
U vindt altijd een parkeerplek op het terrein van Beatrixoord. Er zijn parkeerplaatsen voor patiënten, voor patiënten met een ontheffing *), voor houders van een mindervaliden parkeerkaart en voor personeel. Op de plattegrond ziet u welke groep waar mag staan. Op het terrein staan borden die u de weg wijzen naar de parkeerplaatsen.
*) Als u slecht ter been bent, kan uw behandelaar u een ontheffing geven voor een parkeerplaats bij de hoofdingang.

BUS
Vanuit Groningen Centraal Station:
De buslijnen 51 Groningen - Assen en 54 Groningen- Haren/Onnen vertrekken beide één keer per uur vanaf het Centraal Station in Groningen en hebben een halte aan de Rijksstraatweg, halte Dilgtweg. Hiervandaan is het ongeveer 400 meter lopen naar de hoofdingang.

Vanuit Haren NS station:
De Servicebus 254 rijdt van maandag tot en met zaterdag, tussen 7.30 en 18.30 uur, per uur twee ronden door Haren. De servicebus heeft een lage instap en is daardoor geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rollator of rolstoel. Als u hulp nodig heeft, helpt de chauffeur u graag. Stap uit bij de halte Hemmenlaan aan de Dilgtweg. Van daar is het nog 100 meter lopen naar de hoofdingang. Kijk voor de bustijden op www.9292ov.nl of www.qbuzz.nl. U kunt ook bellen naar 0900-9292.

TREIN
De trein tussen Groningen en Zwolle (vice versa) stopt twee keer per uur in Haren. Vanaf het station in Haren rijdt van maandag tot en met zater dag, tussen 7.30 en 18.30 uur, een servicebus ‘lijn 254’. Vanaf het station in Groningen rijden treintaxi’s en bussen.
Programma:

18:30-19:00 Ontvangst met koffie/thee en tekenen presentielijst
19.00-19.30 DCDDaily-Q (interpreteren verkregen gegevens ingevulde vragenlijst)
19:30-22:00 Training DCDDaily (test)
Doel Scholing:

De DCD-Daily en DCD-Daily-Q zijn belangrijke aanvullende instrumenten binnen het klinisch redeneren bij een kind met mogelijk DCD en is een must voor de kinderfysiotherapeut.
De avond wordt verzorgd door Berdien Moraal en Ingrid van Bommel.

Na het volgen van deze workshop kent u de psychometrische eigenschappen van de DCDDaily test en de DCDDaily-Q en kunt u deze test en vragenlijst afnemen bij een kind met mogelijk DCD. De verkregen
gegevens kunt u interpreteren binnen het klinisch redeneerpreces bij een kind met mogelijk DCD.

Kijk bij het tabblad Overig voor de voorbereidende opdracht
Voorbereidende opdracht
Wij willen u vragen om de DCDDaily-Q (www.dcddaily.com) in te laten vullen door de ouders van een kind met mogelijk DCD. Reken de totaalscore en percentielscore uit voor alle drie de schalen
(Kwaliteit, Participatie en leren van ADL) en neem deze mee naar de DCDDaily training op 28 juni 2018.

De vragenlijst DCDDaily-Q inclusief handleiding en de DCDDaily test kunt u vinden en downloaden op de site www.dcddaily.com
Tijdens de workshop kunt u de handleiding aanschaffen voor 7.50 euro.

Literatuurlijst
Van der Linde, B. W., van Netten, J. J., Otten, B. E., Postema, K., Geuze, R. H., & Schoemaker, M. M. (2013). Development and psychometric properties of the DCDDaily: A new test for clinical assessment of capacity in activities of daily living in children with developmental coordination disorder. Clinical Rehabilitation, 27(9), 834-844.

Een samenvatting van dit artikel is te vinden op de NVFK site.
(Kopje: Vakgebied/Kwaliteit/DCD/Log in voor het lezen van de vertaalde en samengevatte artikelen onder het kopje “Wat zegt de literatuur?”/ Kies Nr.5: Ontwikkeling en psychometrische eigenschappen van de DCDDaily. https://nvfk.kngf.nl/vakgebied/Kwaliteit/dcd.html)

Kaiser, M.L, Albaret, J.M., Cantell, M.H. (2015). Assessment of the Participation of the Children with a Developmental Coordination Disorder (DCD): A Review of the Questionnaires Addressed to Parents and/or
Teachers. J Child Adolesc Behav. 3(5).

Bovenstaand artikel is via internet verkrijgbaar via onderstaande link:
https://www.researchgate.net/publication/283474644_Assessment_of_the_Participation_of_the_Children_with_a_Developmental_Coordination_Disorder_DCD

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
BI-lid€ 60,00
Standaard prijs€ 100,00
Terug

Locatie

De Uithoek, Beatrixoord
Dilgtweg 5
9751 ND HAREN GN

Deel dit evenement

Stuur een e-mail