Lezing 'Complexiteit bij chronische pijn'

maandag 16 april 2018 19:30 - 21:30
  • Vanaf €0,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE GLD
Telefoon 0318-750300
E-mail info@reehorst.nl
Website www.reehorst.nl
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 12-4-2018
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw L.D. Nanlohy
E-mail l.nanlohy-nebbeling@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Doel
We willen u bekend maken met een nieuwe denkwijze die u kunt gebruiken bij de klinische besliskunde, diagnostiek en behandeling van patiënten met chronische pijnklachten. De lezing geeft een houvast op hoofdlijnen om pijnproblematiek beter te begrijpen, te verklaren en te beïnvloeden. Mocht u behoefte hebben aan een verdieping van deze materie, dan is het mogelijk om bij Fysio Veghel een cursus te volgen, zie https://www.fysioveghel.nl/cursus-complexiteit-bij-chronische-pijn/

Doelgroep
Deze ontmoeting is bestemd voor de Algemeen Fysiotherapeut. Omdat behandeling van patiënten met pijnproblematiek vaak een multidisciplinaire aanpak vraagt, bieden we u de mogelijkheid uit uw multidisciplinaire netwerk een collega van een andere discipline mee te nemen. Als introducée, zonder extra inschrijfkosten. Deze extra service geldt ALLEEN voor KNGF-leden.

Accreditatie
Deze lezing is geaccrediteerd voor 2 accreditatiepunten voor het vakinhoudelijke deel voor de volgende registers:
* Algemeen Fysiotherapeut
* Arbeidsfysiotherapeut
* Manueeltherapeut
* Orofaciaal fysiotherapeut
* Sportfysiotherapeut
* Psychosomatisch fysiotherapeut
19.00 uur ontvangst met koffie/thee en aanwezigheidsregistratie
19.30 aanvang lezing
21.30 einde lezing met gelegenheid tot stellen van vragen & napraten onder het genot van een drankje

Het KNGF nodigt u van harte uit voor de lezing “Complexiteit bij chronische pijn”.
Werkt u met patiënten die last hebben van langdurige pijnklachten? Loopt u tegen de grenzen aan van diagnostiek en behandeling? Dan is deze lezing voor u de moeite waard.
Omdat chronische pijn een complex probleem is dat zich niet uni-dimensionaal laat verklaren en beïnvloeden, willen we u kennis laten maken met nieuwe inzichten. Collega Evert Jan Das daagt u uit om breder te kijken naar pijnproblematiek en om onderlinge verbanden te zien. Dat gebeurt aan de hand van de complexiteitstheorie, een recente wetenschappelijke stroming.

Deze lezing is in 2017 aangeboden in Rotterdam en Amsterdam en scoorde daar een ruime 7. Bijna 90% van de aanwezige fysiotherapeuten zou deze lezing aanbevelen aan een collega.
LETOP: Deze lezing is een op zichzelf staand en is géén zgn. "warming-up" voor de cursus Complexiteit bij chronische pijn.

Inhoud
Onderwerpen die aan bod komen zijn het fenomeen pijn en chronische pijn, het klinisch redeneren volgens de principes van de complexiteitswetenschap, diagnostiek, behandelstrategieën en patiënten-educatie.
Spreker is Evert Jan Das, fysiotherapeut, manueeltherapeut en orofaciaal fysiotherapeut.
In 2008 afgestudeerd als manueeltherapeut en sinds 2013 maatschaplid van Fysio Veghel. Gefascineerd door de complexiteit en het onvoorstelbare herstelvermogen van het menselijk lichaam richt hij zich op de op maat gesneden behandeling van patiënten met chronische pijn. Het leggen van deze puzzel samen met de patiënt vindt hij een van de leukste aspecten binnen zijn vak. Sinds 2017 geeft hij cursussen over chronische pijn gezien vanuit een complexiteitswetenschappelijk perspectief.

Geen verplichte literatuurkennis vereist, maar de lezing wordt interessanter voor u als u al iets weet over chronische pijn.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-studentlid€ 0,00
Standaard prijs€ 50,00
Terug

Locatie

ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE GLD

Deel dit evenement

Stuur een e-mail