'Aan de slag met eHealth applicaties'

dinsdag 20 februari 2018 09:30 - 16:00
  • Vanaf €200,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Hotel van der Valk Leusden
Philipsstraat 18
3833 LC LEUSDEN
Telefoon 033-4345345
Fax 033-4345380
E-mail leusden@valk.com
Website www.hotelleusden.nl
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep vakinhoudelijke scholing
Inschrijven voor 13-2-2018
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw F. van der Pas
Telefoon 0334791109
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
Doel
Deze cursus geeft een overzicht van eHealth vanuit het perspectief van de therapeut waarbij gekeken wordt naar:
• De mogelijkheden die technologie kan bieden bij de diagnostiek, behandeling en nazorg van patiënten.
• Hoe je de stap maakt om eHealth in te zetten in de praktijk, waarbij rekening wordt gehouden met belangrijke randvoorwaarden zoals financiën en privacy.

Doelgroep
De cursus is voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die nog weinig ervaring hebben met eHealth, maar die technologie graag willen gebruiken in hun praktijk.

Accreditatie
Voor deze scholing is accreditatie aangevraagd voor het kwaliteitsdeel.
09.30 uur: Ontvangst en inschrijving
10.00 uur: Inleiding ‘eHealth in de fysiotherapie’ door Prof. Dr. Cindy Veenhof
10.30 uur: Lezing ‘Van anamnese tot nazorg, eHealth voorbeelden voor in de praktijk’ door Jasmin Pekaric
11.30 uur: Workshop rondom voorbereidingsopdracht
12.15uur: Pauze
13.00 uur: Lezing ‘eHealth: wetenschap en implementatie’ door Corelien Kloek
14.15 uur: Koffie
14.30 uur: Lezing ‘Aan de slag met eHealth´ door Joep Janssen
15.30 uur: Einde
Wilt u eHealth gebruiken bij de behandeling van patiënten? Maar weet u door het grote aanbod van websites en apps niet waar u moet beginnen? Deze cursus biedt fysiotherapeuten en oefentherapeuten begeleiding om eHealth applicaties te kiezen en te gebruiken in de praktijk.

Het gebruik van eHealth toepassingen neemt toe en wordt een steeds belangrijker onderdeel van het dagelijks handelen van de therapeut. Denk hierbij aan websites en mobile apps om patiënten te informeren en te begeleiden. Zowel voor u als voor de patiënt kan technologie veel voordelen bieden. Ondanks de kansen die eHealth biedt gebuikt slechts een klein deel van de therapeuten technologie in zijn of haar praktijk. Eén van de verklaringen voor dit lage gebruik is dat therapeuten niet altijd bekend zijn met de mogelijkheden van technologie. Hierdoor profiteren therapeuten nog te weinig van de meerwaarde die eHealth kan bieden. Hiernaast is het aanbod van apps en websites zo groot dat therapeuten door de vele ‘eHealth bomen’ het bos niet meer zien. Ze hebben vragen rondom de keuze van eHealth toepassingen en welke stappen ze moeten nemen om eHealth te integreren in het dagelijks handelen.
Sprekers

Prof. Dr. Cindy Veenhof. Hoogleraar Fysiotherapiewetenschap bij het UMC Utrecht, afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap & Sport en lector “Innovatie van Beweegzorg” bij de Hogeschool Utrecht. Eén van de speerpunten van haar onderzoek is het gebruik van technologie binnen de fysiotherapie.

Joep Janssen, onderzoeker bij het lectoraat “Innovatie van Beweegzorg” van de Hogeschool Utrecht op het thema “Gebruik van technologie binnen de beweegzorg”. Daarnaast werkzaam als fysiotherapeut binnen De Hoogstraat Revalidatie en projectleider van verschillende innovatieprojecten op het gebied applied games en andere vormen waar ICT de behandeling van de fysiotherapeut aanvult.

Jasmin Pekaric, MPT- Hogeschooldocent fysiotherapie en hoofd kennisdomein respiratoire en cardiovasculaire aandoeningen (RCA) bij de Hogeschool Utrecht, Instituut Bewegingsstudies. Tevens fysiotherapeut met focus op hart-vaat-long en oncologierevalidatie en manueel therapeut bij fysiotherapiepraktijk Hubert Duyfhuysstraat in Utrecht.

Drs. Corelien Kloek. -Onderzoeker bij het lectoraat “Innovatie van Beweegzorg” van de Hogeschool Utrecht op het thema “Gebruik van technologie binnen de beweegzorg”. Tevens vanuit Tilburg University en het NIVEL bezig met de afronding van haar promotie-onderzoek naar de (kosten-) effectiviteit van e-Exercise Artrose.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-lid€ 200,00
Standaard prijs€ 250,00
Terug

Locatie

Hotel van der Valk Leusden
Philipsstraat 18
3833 LC LEUSDEN

Deel dit evenement

Stuur een e-mail