Intervisiedag 2017 - Ochtend

zaterdag 2 december 2017 09:00 - 11:30
  • Vanaf €60,00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres KNGF hoofdkantoor
Stadsring 159
3817 BA AMERSFOORT
Telefoon 033-467 29 00
Fax 033-467 29 99
E-mail hoofdkantoor@kngf.nl
Website www.kngf.nl
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep Kwaliteitsdeel
Inschrijven voor 16-11-2017
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw L.D. Nanlohy
E-mail intervisie@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
Intervisie is een activiteit die is ontwikkeld binnen het MKIB en is bedoeld om middels peer review in groepsverband, een positieve invloed te hebben op de kwaliteit van handelen van de fysiotherapeut. In het nieuwe kwaliteitsregister KRF NL zal intervisie een van de registratie eisen worden.

Fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij praktijken die deelnemen aan het KNGF Plusprogramma moeten dit jaar 1, 2 of 3x deelnemen aan intervisie, afhankelijk van de startdatum van deelname van de praktijk. Maar ook voor fysiotherapeuten die niet bij een pluspraktijk werken is het leuk en leerzaam om kennis te maken met intervisie!
Het KNGF organiseert daarom een Intervisiedag op zaterdag 2 december 2017. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met InPraktijk. Tijdens deze dag is er ruimte voor zo’n 500 fysiotherapeuten om een intervisiebijeenkomst te volgen. Het is zelfs mogelijk om aan 2 intervisiebijeenkomst deel te nemen op deze dag. Mocht daar belangstelling voor zijn, schrijf dan 2x in, in een ochtend- en in een middaggroep.

BELANGRIJK
Er zijn intervisiesessies gepland in de ochtend (O) en in de middag (M). Per sessie zijn er 35 groepen. Per groep kunnen er maximaal 8 personen (max. 4 personen uit dezelfde praktijk) deelnemen.

U kiest bij inschrijving zelf voor een dagdeel ( ochtend of middag); vervolgens kiest u voor een groep 1 t/m 35.
Zit een groep vol, dan kunt u zich daar niet meer op inschrijven en kiest u een andere groep. Zodra u zich heeft ingeschreven en de door u gekozen groep vol zit, wordt er een coach aan deze groep toegewezen.

De groepen worden door het KNGF aangemeld bij Compass. U kunt inloggen bij Compass (https://kngf.exata.nl/) met uw ‘MijnKngf’ inloggegevens. U kunt op ieder moment inloggen, maar pas als de groep in Compass is aangemaakt (17 november), kunt u beginnen met de voorbereiding op uw intervisiesessie op 2 december.

Datum en locatie:
Zaterdag 2 DECEMBER 2017 in het Meridiaan College, vestiging Het Nieuwe Eemland te Amersfoort.
Uiterste inschrijfdatum : 15 november 2017 - 23:59 uur !!! Hierna kan geen restitutie meer plaatsvinden.

We verwachten een grote belangstelling, dus het kan zijn dat groepen snel vol zitten.

De bijeenkomst duurt 2,5 uur en vraagt 2 uur ter voor- en nabereiding.

Accreditatie:
Het intervisiemodel van het KNGF wordt op dit moment gewaardeerd met 10 accreditatiepunten per jaar voor het CKR. U ontvangt deze 10 accreditatiepunten, mits u 2 sessies volgt (Ochtend + MIddag).

PROGRAMMA OCHTEND KNGF INTERVISIEDAG

Programma Ochtend-sessie
08.30 uur – Ontvangst met koffie & thee, registratie subgroepen 1 t/ 35 van de Ochtend-sessie
09.00 uur – Start Intervisiebijeenkomst Ochtend
11.30 uur – Einde Intervisiebijeenkomst Ochtend
11.30 uur – lunch alle groepen van Ochtend-sessie

U kiest bij inschrijving zelf voor een dagdeel (Ochtend of Middag) en vervolgens voor een groep 1 t/m 35.

De groepen worden door het KNGF ingevoerd in Compass. U kunt inloggen in Compass met uw ‘MijnKngf’ inloggegevens. U kunt op ieder moment inloggen, maar pas als de groep in Compass is aangemaakt op 17 november, kunt u beginnen met de voorbereiding op uw intervisie bijeenkomst.

INTERVISIE
Kwaliteit in de fysiotherapie is in beweging. Dat is goed voor het vak en uiteindelijk natuurlijk voor de patiënt. Een belangrijk element in het nieuwe kwaliteitssysteem dat is ontwikkeld in het MKIB, is intervisie. Dit is ook onderdeel van het onlangs geïntroduceerde KNGF Plusprogramma en wordt onderdeel van het nieuwe kwaliteitsregister KRF NL.

Intervisie is een door een groep collega’s methodisch uitgevoerde evaluatie van de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen en de resultaten daarvan. Het is een boeiend, leerzaam –en ja, ook leuk- middel om de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen, door middel van het onderling bespreken van elkaars casussen, te verbeteren. Dat gebeurt in groepjes van maximaal 8 fysiotherapeuten, onder begeleiding van een professionele Intervisiecoach aan de hand van een heldere systematiek.
Na het sluiten van de inschrijftermijn krijgt u een handleiding toegestuurd die u helpt uw weg te vinden binnen de digitale omgeving waar u de voorbereiding gaat doen voor de intervisie bijeenkomst.

De groep waarin u hebt ingeschreven wordt als intervisiegroep ingevoerd in Compass (https://kngf.exata.nl). Dit is die digitale omgeving voor intervisie en visitatie waarin u uw voorbereiding doet op de intervisiebijeenkomst. Ook kunt u daar zien wie de coach van uw groep is. Als u vragen hebt over de voorbereiding kunt u contact opnemen met uw coach. U zorgt dat u voor aanvang van de Intervisie bijeenkomst uw voorbereiding hebt gedaan. Op de dag zelf neemt u uw laptop mee zodat u tijdens de bijeenkomst Compass kunt gebruiken.
Terug

Locatie

KNGF hoofdkantoor
Stadsring 159
3817 BA AMERSFOORT

Deel dit evenement

Stuur een e-mail