Workshop Wanneer wel en wanneer niet te contracteren kun je leren

maandag 25 september 2017 19:15 - 22:15
  • Vanaf €50,00 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Locatie
Adres Postillion Hotel Deventer
Deventerweg 121
7418 DA DEVENTER
Telefoon 0570 624 022
Fax 0570 625 346
E-mail sales3.deventer@postillionhotels.com
Website www.postillionhotels.com
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Groep beroepsgerelateerde scholing
Inschrijven voor 21-9-2017
Organisatie
Organisator KNGF
Contactpersoon Mevrouw E.F. van Campen-Lucas
Telefoon 0334791109
E-mail scholing@kngf.nl
Website www.kngf.nl
  • Praktische info
  • Programma
  • Inhoud
  • Overig
  • Kosten
KNGF Scholing nodigt u van harte uit voor de workshop Wanneer wel en wanneer niet te contracteren kun je leren!

Doel
Doel van deze bijeenkomst is het geven van tools (CB: informatie en inzicht) aan fysiotherapeuten om een goede afweging te kunnen maken over het wel en niet tekenen van een overeenkomst en ervoor te zorgen dat er niet getekend wordt uit angst dat niet-contracteren geen reële optie is.

Doelgroep
Deze workshop is bestemd voor fysiotherapeuten/praktijkhouders die zich bezig houden met het contracteren met zorgverzekeraars en meer willen weten over wat de alternatieven zijn voor het tekenen bij het kruisje. Kennis en ervaring met het financiële reilen en zeilen in een fysiotherapiepraktijk is een pré.


Deze workshop wordt begeleid door
Stijn van Engelen van Eldermans|Geerts.
Eldermans|Geerts is als adviseur van de Belangenbehartiging van het KNGF nauw betrokken bij de fysiotherapie en heeft veel ervaring met het onderwerp van deze workshop.

Corenne Boeve & Eveline Bosselaar: Praktijkhouders en initiatiefnemer van Paramedici contractvrij.nl. Beiden hebben veel ervaring op het gebied van contractvrij ondernemen.

Paramedici contractvrij is een digitaal platform en netwerk voor paramedici die zonder contracten werken. Regelmatig zijn er netwerkavonden voor laagdrempelig contact. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot een kenniscentrum voor ondernemen in de zorg met onder andere 1 daagse scholingen, start ups voor zorgproduct ontwikkeling en zelfs zichtbaarheids check met mystery caller. Meer informatie vindt u op www.paramedicicontractvrij.nl.


Accreditatie
Wegens het vervallen van het Basisdeel van het CKR, ontvangt u voor deze workshop Niet-contracteren kun je leren GEEN accreditatiepunten.

Deze workshop wordt ook gegeven op:
maandag 11 september 2017 in Vught
donderdag 21 september 2017 in Haarlem
18.45 uur - Ontvangst en inschrijving met koffie en thee

19.15 uur - Start workshop Theorie – 7 zonden en 10 geboden

20.30 uur - Pauze

20.45 uur - Vervolg workshop uitwerking theorie, praktijk en vuistregels

22.15 uur - Einde
Veel fysiotherapiepraktijken hebben grote bezwaren tegen de bepalingen die zorgverzekeraars in de zorgcontracten opnemen. Daarbij komt, er is geen ruimte voor onderhandelen. Het gevoel bestaat dat fysiotherapeuten niet anders kunnen dan ‘tekenen bij het kruisje’. Ondanks alle bezwaren wordt in de meeste gevallen het aangeboden contract (al dan niet onder schriftelijk protest) toch getekend. Kennelijk denken veel praktijkhouders en vrijgevestigden, dat ze niet zonder contract kunnen.

Toch bewijst een toenemend aantal praktijken dat werken zonder contract wel degelijk mogelijk is. Maar, hoe doen ze dat dan? De dames van Paramedici Contractvrij vertellen u er graag over uit eigen ervaring.*

Om die vraag te beantwoorden en leden te helpen bij het maken van een bewuste keuze om wel of niet een contract te tekenen organiseert het KNGF de workshop Niet contracteren kun je leren.

Aan de hand van de 7 zonden en 10 geboden van het contracteren wordt u meegenomen door de theorie. Wat komt er allemaal kijken bij niet-contracteren? Tijdens deze workshop nemen we stap voor stap met u door wat de consequenties van contractloos werken zijn. Hoe pak je het aan? Welke tarieven kunt u hanteren als u zonder contract werkt. Wat krijgen uw patiënten vergoed? Hoe behoud je je patiënten?

Deze en al uw andere vragen worden beantwoord tijdens deze interactieve workshop waarin zowel theorie als praktijk aan de orde komen.

Kortom, u krijgt alle tools aangereikt om een goede afweging te kunnen maken over het wel of niet tekenen van een zorgcontract.

* Paramedici Contractvrij is een platform voor fysiotherapeuten voor het uitwisselen van kennis rondom contractvrij werken. Het is een fysieke en digitale plek om collega's te ontmoeten. Meer informatie vindt u op www.paramedicicontractvrij.nl.


De workshop is uitsluitend toegankelijk voor KNGF-leden en hun introducees. De kosten voor deelname bedragen voor leden € 50,00 en voor introducees € 100,00.

Wilt u een introducee meenemen en deze persoon is nog bekend niet bij het KNGF, stuurt u dan een email met de volledige NAW-gegevens, geboortedatum, functie en factuuradres van de aan te melden persoon naar scholing@kngf.nl. Dan kunnen wij uw introducee aanmelden.

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
KNGF-lid€ 50,00
Standaard prijs€ 100,00
Terug

Locatie

Postillion Hotel Deventer
Deventerweg 121
7418 DA DEVENTER

Deel dit evenement

Stuur een e-mail